Aannames op het gebied van inbraakbeveiliging

Het gevaar slachtoffer van een inbraak te worden, wordt vaak onderschat of met aannames afgedaan. 'Bij mij wordt niet ingebroken' of 'Bij ons valt toch niets te halen' zijn uitspraken die gemakkelijk kunnen worden weerlegd. Ook de gedachte: 'Ik ben verzekerd en krijg alles vergoed' blijkt vaak niet helemaal te kloppen.

‘Als ze willen inbreken, komen ze toch wel binnen!'

De meeste inbrekers zijn gelegenheidsdaders die eenvoudige hulpmiddelen gebruiken en simpelweg het juiste moment afwachten. Deze daders laten zich afschrikken door goed zichtbare mechanische of elektronische beveiliging. De ervaring leert dat inbrekers snel willen scoren. Als een inbreker op hindernissen stuit dan ziet hij al snel van zijn voornemen af!

'Ik ben toch verzekerd?'

Het mag inderdaad zo zijn dat uw verzekering de financiële schade vergoedt na een inbraak. Maar zelfs de beste verzekering kan geen dingen met emotionele waarde vervangen. Ook het onprettige gevoel na een inbraak kan door geen enkele verzekeraar worden weggenomen.

'Bij mij is toch niets te halen'

Dat is wat u denkt, maar een inbreker weet dat niet! Deze kan zelden vooraf inschatten of het de moeite waard is om bij u in te breken. Bovendien zijn veel daders helemaal niet uit op grote dingen. Dieven vinden vaak een digitale camera, een portemonnee met daarin 50 euro of een eenvoudige ketting al voldoende.