Snelle reactie dankzij intelligente bewakingssystemen

Hoogwaardige systemen verenigen bewegingsdetectie en programmeerbare alarmreacties. Bewakingscamera's slaan automatisch alarm als iemand zich in een gevaarlijk ruimte begeeft – bijvoorbeeld binnen het draaibereik van apparaten - of een opslag van gevaarlijke stoffen betreedt.

Videobewakingstechniek: een bijdrage aan ongevalspreventie en arbeidsveiligheid

Videobewaking beschermt niet alleen goederen, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkplek en voorkomt ongevallen. Het observeren met camera's maakt de controle van machines en installaties gemakkelijker. Net als het ontdekken van gevaren zoals een defecte afdekking van een snijmes of openliggende elektriciteitsleidingen.
Een camera maakt het bovendien mogelijk mee te kijken op slecht toegankelijke plaatsen zoals in reservoirs als silo's en tanks. De exacte identificatie, beelden en alarmering door het bewakingssysteem versnellen het opsporen en redden van mensen in nood.

Ingangsbewaking met videocamera © iStockphoto / small_frog

Gevaarlijke situaties in de bouw

Bouwterreinen zijn gevaarlijke zones. Videobewaking kan een waardevolle bijdrage leveren aan ongevallenpreventie en de oorzaken van ongevallen ophelderen. Zo kunnen bijvoorbeeld depots voor gevaarlijke stoffen, bouwmachines, het draaibereik van baggermachines en kranen worden bewaakt met videocamera's. In geval van schade zijn vragen van de verzekering snel en goed te beantwoorden. Droeg
de bouwvakker een helm en veiligheidsschoenen? Wat gebeurde er precies en wiens schuld is het? Al deze vragen kunt u beantwoorden en bewijzen met de beelden van bewakingscamera's.

ABUS-producten voor veiligere werkomstandigheden

  • Kleine alleskunners: kleine  printplaatcamera's kunnen in machines worden ingebouwd.
  • Beveilig de toegang tot gevaarlijke ruimtes extra met een alarm, bijvoorbeeld met de toepassing van  bewegingsmelders.
  • De gezondheid van uw medewerkers is kostbaar: denk aan brandbescherming en gebruik  rookmelders van ABUS.
  • Gebruik onze robuuste IR-buitencamera’s om in moeilijke situaties snel te kunnen ingrijpen.
  • Ladingsbeveiliging van ABUS biedt bescherming voor chauffeurs en goederen.