Verbeter uw logistiek met videobewaking

In de opslag en logistiek branche zijn videosystemen niet meer weg te denken. Bewakingscamera’s zijn ideaal om opgeslagen voorwerpen te beschermen tegen beschadiging, verlies en diefstal.
Camera’s maken ook de bewaking mogelijk van laadperrons en hefbruggen. Dit helpt diefstal te voorkomen, maar ook bij ongevallen tijdig te kunnen ingrijpen. Camerasystemen worden bovendien gebruikt voor procesbewaking in transportstraten of verpakkingsinstallaties.

Voorraadcontrole door middel van videobewaking

Zijn er nog genoeg goederen in het magazijn? Wanneer werd voor het laatst iets meegenomen? Met behulp van videobewaking kunt u uw magazijnvoorraden controleren en vergelijken met uw ERP-systeem. Raken producten op terwijl het systeem een grotere voorraad aangeeft? Werd een kleine hoeveelheid afgeboekt, maar in werkelijkheid meer meegenomen? Door vergelijking en het opzoeken van diverse gegevens waaronder data kunt u ongeregeldheden op het spoor komen en uw magazijnbeheer verbeteren.

Voorraadbeheer door videobewaking © iStockphoto.com / buzbuzzer
Compleet pakket tracking © ABUS

Het volgen van pakketten

Tijdens het transport van pakketten kunnen problemen ontstaan, bijvoorbeeld bij het laden en lossen op laadperrons. Volledige videodocumentatie van het hele proces, van de verzending tot aan de overhandiging aan de transporteur kan u duidelijkheid geven in het geval van beschadigingen, garantie, of verloren goederen. Zo kunt u klachten van klanten goed afhandelen en in geval van onenigheid bewijzen dat een pakket bij het verlaten van uw logistieke afdeling nog onbeschadigd was.
Intelligente programmering maakt het mogelijk lichtsloten of barcodesystemen op te nemen in het videosysteem en te koppelen aan logistiek software. Zo ontstaan systemen met toegevoegde waarde voor magazijnbeheerders en logistiek medewerkers.

ABUS-producten voor de bewaking van logistieke processen