Veilige bewaking met alarmcentrale en Live View

Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden van een winkelier of horecaondernemer. Zo is deze direct op de hoogte als er een inbraak of overval wordt gepleegd. Live View is mogelijk als winkels of bedrijven hun bewakingscamera hebben aangesloten bij een particuliere alarmcentrale. Deze krijgt bij onraad via een (alarm)sensor een melding. Een beveiligingsmedewerker van de alarmcentrale kan vervolgens de beelden zien en gegevens en live beelden snel doorschakelen naar de politiemeldkamer.

Wat kan een alarmcentrale voor u betekenen?

Aansluiting op een meldkamer

Het aansluiten van een alarminstallatie op een alarmcentrale wordt door schadeverzekeraars aangeraden om in noodgevallen snel ingrijpen te garanderen. Maar ook als de verzekering aansluiting niet verplicht stelt, kan het aansluiten op een meldkamer zinvol zijn voor ondernemingen.

Videobewaking op afstand

Videobewaking op afstand maakt snelle visuele verificatie van objecten mogelijk. Al bij verdenking van een dreiging kan snel actie worden ondernomen.

Controle van technische installaties

Een andere dienst van alarmcentrales is de controle op afstand van technische installaties zoals koelsystemen, verwarmingssystemen of liften, waarvan het uitvallen ernstige gevolgen heeft en mensen in gevaar brengt.

Wat is een alarmcentrale?

In een alarmcentrale worden gesproken meldingen van automatische kies- en berichtapparaten en protocollen van automatische kies- en zendapparaten ontvangen en verwerkt door de medewerkers. In ernstige gevallen worden interventiediensten zoals de politie en brandweer gewaarschuwd.  

Criteria voor het kiezen van een alarmcentrale

Er zijn veel aanbieders van alarmcentrales. Criteria voor het kiezen van de passende centrale kunnen zijn:

Heeft de aanbieder een meldkamer in de regio?

Juist voor kleinere ondernemingen is dit een belangrijk criterium. U moet met de aanbieder en uw veiligheidsadviseur ter plaatse het beveiligingsconcept bespreken en de dienstverlening exact specificeren.

Welke hulp verwacht u in geval van alarm?

Als u alleen wilt dat politie of brandweer worden gewaarschuwd, hebt u wellicht een andere aanbieder nodig dan wanneer u ingrijpen door een beveiliger wilt.

Welke installaties wilt u op de centrale aansluiten?

Aanbieders verkopen verschillende technische activeringsmogelijkheden. Naast de alarmactivering heeft in veel gevallen videobewaking op afstand zin. Als u voorkeur geeft aan IP-videobewaking moet uw aanbieder IP-activering ondersteunen.

ABUS-producten voor de activering van alarmcentrales