Gedragstips

Hoe reageer ik als er brand uitbreekt?

  • Blijf rustig. Als u in paniek raakt, kunt u niet rationeel handelen.
  • Een beginnende brand kunt u bestrijden met een brandblusspray. Als u twijfelt, verlaat dan het gebouw en bel 112.
  • Beweeg bij dichte rook over de vloer. Hier is de concentratie van giftige dampen het laagst.
  • Als u de ruimte wilt verlaten via de deur, controleer dan of deze heet aanvoelt en of er rook door de kieren komt. Als dat het geval is, open de deur dan niet. Mogelijk is er nog een vuurhaard achter de deur.
  • Verlaat het huis via de kortste weg. Verspil geen tijd aan het zoeken naar waardevolle bezittingen.
  • Woont u in een huis met meerdere verdiepingen, gebruik dan de trap! Vluchten via de trap is niet alleen veiliger, u kunt ook uw buren waarschuwen.
  • Ga nooit terug in een brandend huis! De brandweer helpt u en uw gezinsleden.

Rookmelders redden levens

Ongeveer zestien keer per dag breekt er brand uit in een Nederlandse woning. Jaarlijks telt Nederland zo’n 6.000 woningbranden met gemiddeld 600 gewonden. In 2013 kwamen 52 slachtoffers door een woningbrand om het leven.
Investeer in rookmelders en blusmiddelen. Zo wordt u als er brand uitbreekt tijdig gewaarschuwd en kunt u een beginnende brand snel en eenvoudig blussen.

ABUS-producten voor brandbescherming

Meer over brandbescherming

Gedrag bij brand

In ernstige situaties geldt: blijf rustig! Hoe u zich bij brand gedraagt, leest u hier.

meer

Brandbestrijding

Hoe worden branden geclassificeerd en welke bestrijdingsmethoden zijn er?

meer

Controlelijst rookmelders

In onze controlelijst hebben wij voor u de belangrijkste punten verzameld waarop u dient te letten bij de aanschaf en montage van rookmelders.

meer

Meer advies

Inbraakbeveiliging

Bij onbeveiligde ramen en deuren is een gewone schroevendraaier vaak al genoeg om die te openen. De investering in een goede inbraakbeveiliging is dus de moeite waard!

meer

Aanwezigheidsbeveiliging: Bescherming thuis

Inbreker komen niet alleen binnen wanneer u niet thuis bent. Achteraf te monteren mechanische deur- en raambeveiligingen, intercomsystemen en videobewaking zorgen voor veiligheid!

meer

Diefstalbeveiliging

Of het nu gaat om fietsendiefstal, een gestolen smartphone op vakantie of tasjesroof: dieven worden steeds vindingrijker. Wij geven u tips hoe u zich beter tegen diefstal kunt beschermen.

meer

Ongevallenpreventie: Bescherming tegen ongevallen

De meeste ongevallen gebeuren in huis. Hoe u struikelen, vallen of verbranden kunt voorkomen en veilig kunt omgaan met gevaarlijke stoffen leest u hier.

meer

Koolmonoxide

Laat open haarden, kachels en verwarmingsinstallaties regelmatig onderhouden. Een koolmonoxidevergiftiging kan binnen enkele ogenblikken levensgevaarlijk worden.

meer

Bescherming voor ondernemingen

Het eigen bedrijf doeltreffend beveiligen en aangeven welke groep personen toegang heeft tot welke ruimtes en op welke tijdstippen: met moderne systemen voor toegangscontrole is dat ...

meer

Videobewaking

Videobewaking heeft talloze mogelijkheden: met praktische voorbeelden en veelvoorkomende probleemgebieden laten wij u de toepassingsgebieden en oplossingen zien! 

meer

Aannames en mythes

Vaak gehoorde vooroordelen zijn 'wie binnen wil komen, komt toch wel binnen', 'we zijn toch verzekerd' of 'bij ons valt er toch niets te halen'. Maar zijn deze uitspraken wel waar? 

meer

Sleutels en cilinders

Welke soorten sleutels zijn er? Waar moet ik op letten bij het onderhoud van cilinders? Hoe bestel ik sleutels voor sluitcilinders, hangsloten of fietssloten bij?

meer

Gecontroleerd en getest

De naam ABUS staat niet alleen voor innovatie, maar ook voor hoogwaardige, betrouwbare en geteste producten op het gebied van beveiliging.

meer

Woordenlijst veiligheid

Codekaart, DynDNS respectievelijk DDNS, microshell-hardschaal of Seismic Sensor: In de woordenlijst veiligheid van ABUS vindt u allerlei termen uit de wereld van de veiligheid van A tot Z ...

meer

Hangslot serie 83

Onze populaire hangsloten 83 serie zijn de meest gebruiksvriendelijke hangsloten de wereld.

meer