In het testlaboratorium

De producten van ABUS zijn door hun hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid wereldwijd bekend. Voor een product op de markt komt, wordt het onderworpen aan meerdere uitgebreide tests. Op die manier controleren wij of het voldoet aan zowel de internationale normen als aan de specifieke eisen van de klant.

Naast de hier genoemde testprocedures zijn er nog talloze andere, zoals de torsietest, de corrosietest, de (handmatige) flippertest, de druktest, de UV-test, de boortest...

Duurtest

Duurtest © ABUS

Het product wordt, afhankelijk van de eisen, meer dan 100.000 maal bediend, om te controleren of alle componenten geschikt zijn voor langdurig gebruik.

Knijptest

Knijptest © ABUS

Bij de knijptest worden twee bekken (vergelijkbaar met die van een betonschaar) met behulp van een hydraulische installatie samengeperst tot het te testen onderdeel bezwijkt.

Zaagtest

Zaagtest © ABUS

Met machinaal aangedreven speciale zaagbladen wordt het product gedurende een bepaalde tijd gezaagd, om de weerstand te testen.

Spectrumanalyse

Spectrumanalyse © ABUS

Het zenderdeel van draadloze alarminstallaties en -camera's moet voldoen aan strenge wettelijke voorschriften. Met de spectrumanalyser wordt dit nauwkeurig getest.

Slagtest

Slagtest © ABUS

Om te controleren of een slot bestand is tegen een aanval (bijvoorbeeld met een hamer), laten we een gewicht van drie kilogram vanaf verschillende hoogtes meerdere keren op het product vallen.

Klimaattest

Klimaattest © ABUS

Voor enkele specifieke producten geldt een gedefinieerd bedrijfstemperatuurbereik. In de klimaatkast wordt getest of deze storingsvrij werken, ook in de extremen van het temperatuurbereik.

Softwaretest

Softwaretest © ABUS

In nagenoeg alle elektronische producten is een processor ingebouwd, waarvan de software uitgebreid en systematisch wordt gecontroleerd.

Picking

Picking © ABUS

Met speciale manipulatiegereedschappen wordt getest of de cilinder en/of het vergrendelmechanisme met intelligente methoden (dus zonder brute kracht) kan worden bediend.

Trektest

Trektest © ABUS

Om de veiligheid onder trekbelasting vast te stellen wordt het product in een machine gespannen tot het bezwijkt, respectievelijk breekt doordat het uit elkaar wordt getrokken.

Hardheidstest

Hardheidstest © ABUS

Bij gehard staal wordt met verschillende methoden (Rockwell, Vickers of Brinell) de hardheid/treksterkte bepaald en gecontroleerd of deze voldoet aan de vereiste eigenschappen.