Eurobike Award

De Euro Bike is de toonaangevende fietsindustrie - wereldwijd! Het biedt een breed en innovatief programma voor het bedrijfsleven, de gemeenschap en de uitwisseling van ideeën, het beste komt op de vakbezoekers uit de hele wereld. EUROBIKE de toekomst van de fiets is binnen handbereik. Trends zijn zichtbaar, innovaties geïntroduceerd. Voor de fietsindustrie, 's werelds Eurobike is de richting.
De EURO BIKE Award bekroont het beste van het beste in de fietsindustrie. De EURO BIKE AWARD bieden zowel de retailer en de eindgebruiker begeleiding bij de grote markt voor fietsen en fietsaccessoires. Hij toont hen wat innovatief en functioneel of milieuvriendelijk en duurzaam is. Voor de fietsindustrie, heeft hij zich ontwikkeld tot een uitstekend design tool.

Onderscheiden ABUS-producten

Bordo 6000 (Eurobike Award 2012)

Er is nauwelijks een slot dat in de laatste jaren op de markt zoveel indruk heeft gemaakt als het vouwslot Bordo. Op basis van het gebruikte duimstokprincipe combineert het slot flexibiliteit met een compact transportformaat en hoge veiligheid. Juist het comfort van de transporttassen met hun veelzijdige montagemogelijkheden, evenals de zachte siliconencoating en de zacht gecoate stalen schakels, hebben bijgedragen aan het grote succes van het meervoudig onderscheiden slot. De klassieke vormgeving, gecombineerd met de hoge functionaliteit, was niet alleen de basis van het succes, maar ook het uitgangspunt voor een complete slotenfamilie. De red dot award is een belangrijke mijlpaal op deze ontwikkelingsweg.

   

Urbanaut (Eurobike Award 2010)

Veiligheid ontmoet design – dit motto zou men kunnen gebruiken voor de Urbanaut-helm, die door de vakjury onderscheiden werd. Een helm die twee schaaltypes en een helmmateriaal met verschillende dichtheden combineert, was er tot dusverre nog niet. Het resultaat overtuigde over de hele lijn: verbeterde beschermingswaarden, vooral bij zijdelingse botsingen, en niettemin een laag gewicht. Deze waarden maken de helm niet alleen tot een product dat is voorbestemd voor fietsfanaten, maar laten ook toepassing als skihelm toe. Ook de instelbare ventilatie en de optionele winterkit zijn geoptimaliseerd voor de genoemde toepassingsdoelen. De duidelijke vormentaal past bovendien goed bij zijn stedelijke pretenties, evenals de discrete kleuren. Hoog geprezen werd ook het LED-achterlicht als bijzondere veiligheidsfunctie in donkere omgevingen.

   

Urban-I

Urban-I (Eurobike Award 2009)

De Urban-I luidt een nieuw helmentijdperk in. Ontworpen als stadshelm werd hij het succesmodel en een begrip voor stedelijke veiligheid. Zijn doelmatige vorm, gepaard aan een expressieve vormgeving en beschaafde kleurtinten zoals die bijzonder geliefd zijn bij forensen, maakten hem ook tot een favoriet van de vakpers. Vandaag de dag is hij de hoogst onderscheiden helm in de ABUS-lijn. De jury, die volledig bestaat uit branche-experts, had er een goede neus voor en bewees bij de prijstoekenning aan het begin van de carrière van de helm een echte trendscout te zijn.

   

Urban Exclusive ST 7750KF (Eurobike Award 2009)

Deze hoogwaardige tas met bagagedragerbevestiging richt zich in eerste instantie op forensen die een mooie boekentas waarderen en geen afzonderlijke tas voor transport aan de fiets willen. Het kunstleren oppervlak en de waterdichte ritssluitingen verlenen der tas een verfijning die past bij elke zakelijke bijeenkomst. Hoogwaardig is echter niet alleen het design, maar ook de functie, wat bijvoorbeeld blijkt uit de magneetsluitingen, een LED-achterlicht en sterk gecapitonneerde binnenvakken. Ten slotte werd de deskundige jury overtuigd door het totaalpakket en zij bevestigde ABUS daarmee eens te meer voor haar innovatiekracht en deskundigheid als fabrikant.