red dot design award

De onderscheiding met de red dot design award, de 'red dot', is een wereldwijd erkend kwaliteitswaarmerk voor voortreffelijke vormgeving. De red dot design award wordt uitgereikt aan prestaties en producten die een prominent bezette deskundige jury overtuigen met hun uitstekende designkwaliteit. De kwalificatie is gebaseerd op het principe van selectie en presentatie. De bekroonde tentoonstellingsstukken worden bovendien voor minstens een jaar geëxposeerd in het red dot design museum, een designmuseum in Essen. De onderscheiding met de red dot betekent dat het product tot de besten in design en business hoort.

red dot design award

Onderscheiden ABUS-producten

 

Lyria (red dot design award 2013)

Vanwege hun doordachte, innovatieve ontwerp en esthetische vormgeving werd de fietstassenserie Lyria nu ook bekroond met de begeerde kwaliteitskenmerk red dot award: product design 2013.
De vier modellen van de serie in discreet donkerblauw zijn vervaardigd uit waterdicht en onverslijtbaar PU-materiaal, 600D polyester en 210D Oxford nylon. Daarnaast zijn ze bijzonder robuust en maken ze tal van toepassingen mogelijk, ook zonder de fiets. Grote openingen en KLICKfix-bevestigingsklemmen vergemakkelijken het gebruik. Opvallende details met reflecterende elementen en appliquéwerk, samen met een functionele indeling van het interieur: de modellen vervullen alle wensen van de moderne fietsster.

   

Bordo 6000 (red dot design award 2011)

Er is nauwelijks een slot dat in de laatste jaren op de markt zoveel indruk heeft gemaakt als het vouwslot Bordo. Op basis van het gebruikte duimstokprincipe combineert het slot flexibiliteit met een compact transportformaat en hoge veiligheid. Juist het comfort van de transporttassen met hun veelzijdige montagemogelijkheden, evenals de zachte siliconencoating en de zacht gecoate stalen schakels, hebben bijgedragen aan het grote succes van het meervoudig onderscheiden slot. De klassieke vormgeving, gecombineerd met de hoge functionaliteit, was niet alleen de basis van het succes, maar ook het uitgangspunt voor een complete slotenfamilie. De red dot award is een belangrijke mijlpaal op deze ontwikkelingsweg.

   

Urbanaut (red dot design award 2011)

Veiligheid ontmoet design – dit motto zou men kunnen gebruiken voor de Urbanaut-helm, die door de vakjury onderscheiden werd. Een helm die twee schaaltypes en een helmmateriaal met verschillende dichtheden combineert, was er tot dusverre nog niet. Het resultaat overtuigde over de hele lijn: verbeterde beschermingswaarden, vooral bij zijdelingse botsingen, en niettemin een laag gewicht. Deze waarden maken de helm niet alleen tot een product dat is voorbestemd voor fietsfanaten, maar laten ook toepassing als skihelm toe. Ook de instelbare ventilatie en de optionele winterkit zijn geoptimaliseerd voor de genoemde toepassingsdoelen. De duidelijke vormentaal past bovendien goed bij zijn stedelijke pretenties, evenals de discrete kleuren. Hoog geprezen werd ook het LED-achterlicht als bijzondere veiligheidsfunctie in donkere omgevingen.

   
Standaardcamera's

Standaardcamera's (red dot design award 2010)

De ABUS standaardcamera stelt met zijn uitstekende design en compacte bouwwijze nieuwe normen en ontving op het gebied van productvormgeving in 2010 het kwaliteitswaarmerk 'red dot' voor hoge designkwaliteit.

   
Urban-I

Urban-I (red dot design award 2009)

De Urban-I luidt een nieuw helmentijdperk in. Ontworpen als stadshelm werd hij het succesmodel en een begrip voor stedelijke veiligheid. Zijn doelmatige vorm, gepaard aan een expressieve vormgeving en beschaafde kleurtinten zoals die bijzonder geliefd zijn bij forensen, maakten hem ook tot een favoriet van de vakpers. Vandaag de dag is hij de hoogst onderscheiden helm in de ABUS-lijn. De jury, die volledig bestaat uit branche-experts, had er een goede neus voor en bewees bij de prijstoekenning aan het begin van de carrière van de helm een echte trendscout te zijn.

   

Detecto RS1 (red dot design award 2009)

Functie en design zijn bij dit innovatieve remschijfslot op een unieke manier met elkaar verbonden. Voor een volledig nieuw uiterlijk zorgt de ergonomische bovenschaal, die is voorzien van een grafiek in hoge resolutie. Ook maakt de functie waar wat het uiterlijk belooft. De nieuw ontwikkelde Snap 'n Go-functie maakt het mogelijk dit remschijfslot met alarmfunctie met één hand te vergrendelen en te activeren. Het alarm wordt dankzij de hoog ontwikkelde elektronica bij elke beweging geactiveerd. Naast het verjagen van potentiële dieven wordt ook de berijder aan het slot herinnerd als hij de motor rechtop zet. Over de status van batterij en alarm informeert een meerkleurige LED die elegant is opgenomen in het design van de bovenschaal.

Andere onderscheidingen