Eenvoudige beugelwisselling

Om de beugel binnen enkele seconden te wisselen, gebruikt u ons gepatenteerde beugelvervangingsgereedschap. Het gereedschap is verkrijgbaar voor de 83AL/40, 83AL/45, 83AL/50, 83/45, 83CS/45, 83/50, 83CS/50, 83WP/53 en 83KnK/45 en voor onze hangsloten met verwisselbare cilinder 83IC/40, 83IC/45, 83IC/50, 83WP-IC/53, 83S/45 LFIC, 83WP-LFIC/53 (u dient er rekening mee te houden dat het cilinder-gereedschap iets afwijkt van het standaardgereedschap).

Met het snelle beugelvervangingsgereedschap bespaart u niet alleen veel tijd, maar ook opslagruimte omdat u niet meer vele verschillende combinaties beugels en sloten op voorraad hoeft te hebben. Als u bijvoorbeeld een roestvaststalen beugel op een koperen slotkast nodig heeft, vervangt u eenvoudig de gemonteerde beugel door de benodigde beugel.

Zo vervangt u de beugel van onze hangsloten uit de serie 83:

So wechseln Sie die Bügel unserer Vorhangschlösser der Serie 83

  1. Houd het slot zo vast dat de onderkant van het slot naar rechts wijst met de afvoeropening op twaalf uur.
  2. Plaats het beugelvervangingsgereedschap zo dat de punt precies tussen de twee driehoekjes van de steeksleutel past en de hendel van het gereedschap naar u toe wijst. Draai het gereedschap met de klok mee. Opmerking: Verwijder de ingeperste plaat niet.
  3. De beugel komt los en kan eruit worden getrokken. Het gereedschap staat onder veerspanning.
  4. Terwijl u het gereedschap onder spanning houdt, zorgt u ervoor dat de beugelveer en slotkogeltjes in positie blijven en plaatst u de nieuwe beugel in het slot.
  5. Laat het gereedschap los als de beugel in de geopende stand staat.
  6. Verwijder het gereedschap.
  7. Plaats de cilinder en schroef de bevestigingsschroef van de cilinder vast.

Opmerking: let er bij de installatie van het Z-element op dat de zwarte punt naar boven wijst.

Truc: 

Als u geen beugelvervangingsgereedschap tot uw beschikking heeft en de beugel wilt vervangen, opent u het slot, installeert u het Z-element verkeerd om (de punt is niet meer te zien), plaatst u de cilinder in het hangslot en draait de sleutel in de geopende stand. Als u het slot onder spanning houdt kunt u de beugel eruit trekken. Enkele sleutelmakers hadden het idee om het Z-element voor gedwongen en standaardsluiting gewoon om te keren. Dit werkte goed voor de serie 1 maar niet voor de serie 2.

Aanvullende informatie over Hangslot serie 83