Uw huis beveiligen tegen inbrekers; advies over inbraakbeveiliging

Uw huis beveiligen tegen inbrekers; advies over inbraakbeveiliging © ABUS

Elk jaar vinden in Nederland duizenden inbraakpogingen plaats, waarbij het bij meer dan een derde deel bij een poging blijft. De belangrijkste reden daarvoor is mechanische beveiliging. Toegevoegde elementen verhogen de inbraakbeveiliging. Deuren en vensters zijn minder gemakkelijk open te breken. Bovendien zorgt het afschrikkingseffect van veel ABUS-producten ervoor dat een inbreker waarschijnlijk liever doorgaat naar een volgende object. De meeste inbrekers geven op als het te veel moeite kost. Investering in goede inbraakbeveiliging loont.

Bij onbeveiligde vensters en deuren is een simpele schroevendraaier vaak al voldoende om ze te openen. Uit onderzoek van de politie blijkt dan ook dat inbrekers zich dan vooral richten op vensters en balkondeuren. In appartementencomplexen en flats komen daders vaker door de voordeur naar binnen. De mythe van de ingeslagen vensterruit stamt uit de tijd dat enkelvoudige beglazing nog de standaard was.

Zijn inbrekers zijn 's nachts aan het werk? En zijn vooral eengezinswoningen doelwit?

‘Inbrekers komen ’s nachts, in vakantietijd en vooral bezitters van een eigen woning worden slachtoffer.’ Dat is wat veel mensen denken, maar de realiteit is anders! Inbrekers werken vaak overdag als er niemand thuis is. Ook het idee dat inbrekers actiever zijn in de vakantietijd is achterhaald. Het blijkt dat inbrekers vooral in de winter inbreken.
Eengezinswoningen zijn niet het belangrijkste doelwit voor inbrekers. Ongeveer driekwart van alle woninginbraken vindt plaats in appartementencomplexen en in flats. Deze zijn vaak nauwelijks beveiligd en bewoners letten minder goed op. De huisdeur staat bijvoorbeeld open of buren openen gedachteloos de deur met de elektrische deuropener.

Exacte statistieken leest u in onze rubriek Cijfers & feiten

Meer over inbraakbeveiliging

Vensterbeveiliging

De meeste inbrekers komen door het venster. Lees hoe u uw vensters, balkon- en terrasdeuren kunt beveiligen.

meer

Sluitinstallaties

Sluitinstallaties zijn beveiligingssystemen die meestal uit meerdere sluitcilinders bestaan en in de regel verschillende beveiligingsniveaus omvatten.

meer

Deurbeveiliging

Een betere inbraakbeveiliging beschermt niet alleen uw bezittingen, maar ook uzelf tegen oplichting of een roofoverval.

meer

Alarminstallaties

In Nederland worden jaarlijks tienduizenden inbraakpogingen gedaan. Een alarmsysteem is een ideale aanvulling op een hoogwaardige mechanische basisbeveiliging.

meer

Vakantie

De vakantieperiode is een geliefde periode voor inbrekers om toe te slaan. Hier vindt u tien tips hoe u inbraak kunt voorkomen.

meer

Zwakke plekken

Aan de hand van onze basiscontrolelijst 'inbraakbeveiliging' kunt u controleren hoe goed uw woning is beschermd tegen inbraak.

meer

Soorten beveiliging

Intelligente systemen combineren mechanische en elektronische elementen en beschermen zo effectief tegen inbrekers.

meer