Alarminstallaties bieden extra veiligheid tegen inbrekers

Een kwalitatief hoogwaardige mechanische basisbeveiliging is de eerste stap als u uw huis wilt beveiligen. Daarmee maakt u het ongewenste bezoekers extra moeilijk om binnen te komen. Mechanische beveiliging is echter niet altijd voldoende. Als een inbreker maar lang genoeg ongezien zijn gang kan gaan, komt hij alsnog binnen. De tweede stap in de beveiliging is daarom een alarminstallatie. Deze slaat alarm als er wordt ingebroken of een poging daartoe wordt gedaan.

Was verstaat men onder een alarminstallatie?

Alarminstallaties worden ook wel aangeduid als inbraakalarmsystemen, meldinstallaties of overvalalarminstallaties. Alle gangbare installaties werken op dezelfde manier: door middel van sensoren wordt melding gemaakt als een gebouw of beveiligde ruimte wordt binnengedrongen. Als de sensoren ook voor detectie van rook, water of rookgas worden ingezet, wordt ook voor deze gevaren gewaarschuwd, bijvoorbeeld door middel van een sirene of het opbellen van een alarmcentrale.

Welke soorten alarminstallaties zijn er?

Er zijn draadloze alarminstallaties, bekabelde alarminstallaties (draadalarminstallaties) en hybride alarminstallaties. Hybride installaties integreren draadloze en bekabelde componenten in één systeem. Een nieuwe trend zijn IP-gebaseerde meldinstallaties: deze combineren de mogelijkheden van moderne netwerktechniek met beproefde draadloze alarmeringstechnologie of draadalarmtechniek.

Image Privest
Image Secvest
Image Terxon

Wereldwijd uniek: mechanica + elektronica = mechatronica van ABUS

ABUS gebruikt op het gebied van alarmtechniek zijn mechanische en elektronische competentie. Als wereldwijd unieke aanbieder voert ABUS een assortiment mechatronische alarmmelders die bij een inbraakpoging onmiddellijk alarm slaan en indringers confronteren met een ton aan mechanische drukweerstand.

Wereldwijd uniek: mechanica + elektronica = mechatronica van ABUS

ABUS-alarmsystemen voor inbraakbeveiliging

Meer over alarminstallaties

Waarom een alarminstallatie?

Keer op keer wordt het nut van alarminstallaties door de politie bevestigd. Toch zijn lang niet alle huishoudens uitgerust met een alarminstallatie.

meer

De alarmketen

Een alarmketen bestaat uit drie componenten: melder, alarmcentrale en alarmgever. Hoe een alarmketen precies werkt, leggen wij uit op de volgende pagina.

meer

Vergelijking bekabelde versus draadloze alarmering

Bekabeld en draadloos alarm vergeleken. Leer meer over de voordelen en toepassingen van beide technieken.

meer

Geschiedenis van de alarminstallatie

In 2013 vieren wij 160 jaar alarminstallaties. Lees over de geschiedenis van de alarminstallatie; van de octrooiaanvraag tot de moderne netwerkinstallaties van ABUS.

meer