Waarom een sluitinstallatie?

Sluitinstallaties beveiligen en regelen toegangsautorisaties

Een sluitinstallatie van ABUS wordt 'op maat gemaakt' en individueel toegesneden op uw eisen. Daarbij kunt u kiezen uit een breed programma uiteenlopende sluitsystemen in verschillende beveiligingsklassen. Bij de planning van een nieuwe sluitinstallatie houdt ABUS steeds rekening met een reserve van ongeveer 20% voor een eventueel toekomstige uitbreiding van uw gebouw – en daarmee met het aantal sluitcilinders.

Met een sluitinstallatie verstrekt u duidelijke toegangsautorisaties aan verschillende personen. Binnen de sluitinstallatie beschikt u over individuele sleutels, groepssleutels en mastersleutels. Een nabestelling van verloren sleutels of het vervangen van cilinders is bij ABUS zelfs na 20 jaar nog mogelijk. ABUS beschikt over een langjarige ervaring in de planning en realisatie van complexe sluitinstallaties voor:

  • kantoorgebouwen
  • productiegebouwen
  • ziekenhuizen
  • woningcorporaties en -maatschappijen
  • hotels
  • energiecentrales
  • scholen
  • woon- en bedrijfsgebouwen
  • enz.

Ook voor kleine objecten en woongebouwen is een sluitinstallatie of gelijksluitendheid voordelig en zeer comfortabel. U kunt bijvoorbeeld in een eengezinswoning voor elke deur (bijvoorbeeld huisdeur, brievenbus, kelderdeur en garage) telkens een cilinder met dezelfde sluiting inbouwen. Voordeel: elk familielid heeft slechts één sleutel nodig voor alle deuren; een dikke sleutelbos hoort daarmee tot het verleden.

 

Sluitinstallaties maken een efficiënt gebouwbeheer mogelijk

Veel sleutels en een onoverzichtelijk sleutelbeheer kosten tijd en zenuwen. Moderne sluitinstallaties van het huis ABUS maken een bijdetijds gebouwbeheer mogelijk. De huismeester of een directiemedewerker, elke medewerker heeft slechts één sleutel voor zijn deel van de organisatie.

Hetzelfde geldt voor elektronische sluitsystemen. Ook hier is één chipsleutel of een proximity-sluitmiddel voldoende voor de bediening van alle deuren waarvoor de gebruiker bevoegdheid heeft. Deze bevoegdheden laten zich flexibel beheren en indien nodig aanpassen.

In het privédomein worden ook graag systemen toegepast met de extra mogelijkheid van het invoeren van een code. Het voordeel hier: ook bij dichtgevallen deur of vergeten sleutel of chip kan de gebruiker de deur met zijn eigen code openen.

ABUS-producten

Meer over het onderwerp sluitinstallaties