Uw vensters beveiligen

Bij de beveiliging van vensters bestaat verschil tussen systemen die in één product bescherming bieden voor beide zijden van een venster (de sluit- en scharnierzijde), en systemen die beveiligen met afzonderlijke producten.

Afhankelijk van de montagesituatie zijn er verschillende mogelijkheden voor de beveiliging van uw vensters en terrasdeuren. ABUS heeft voor verschillende eisenpakketten een passende, gecertificeerde veiligheidsoplossing in het assortiment.

Het is belangrijk van tevoren de gewenste beveiligingswaarde te bepalen. Afhankelijk van het formaat van het venster zijn drie beveiligingspunten ideaal om indringers te weren. Als vuistregel kunt u één beveiligend element per strekkende meter aanhouden. Daarmee maakt u het inbrekers zo moeilijk mogelijk.

Naar de ABUS vensterbeveiligingen

Beveiliging van vensters en terrasdeuren met meerdere beveiligingen

Een goede beveiligingsmogelijkheid biedt het product ABUS FOS550. Dit spanjoletslot is een slot met een hoog beveiligingsniveau voor vensters en glazen deuren met twee stabiele beveiligingspunten (boven en onder het venster) en een afsluitbare venstergreep.

Het vergrendelingssysteem geeft het slot een buitengewoon hoge weerstand tegen drukbelasting en openbreken van buitenaf. Door de smalle bouwwijze is het slot geschikt voor bijna alle naar binnen openende vensters en glazen deuren, inclusief de meeste dubbel openslaande vensters met en zonder middenstijl. Door de twee beveiligingspunten is de sluitzijde van het venster optimaal beveiligd.

Voor de scharnierzijde zijn zogenaamde dievenklauwen geschikt, bijvoorbeeld de ABUS FAS97. Net als bij het vensterspanjoletslot ABUS FOS550 is ook voor dit slot geen bijzondere bediening nodig. Bij het kantelen van het venster wordt de scharnierzijdebeveiliging met de hand ontgrendeld, verder verloopt de beveiliging automatisch. 'Vergeten' is daardoor niet mogelijk. Het vensterspanjoletslot is in combinatie met de scharnierzijdebeveiliging een ideale oplossing om inbrekers buiten de deur te houden.

Producten voor meervoudige beveiliging van vensters en terrasdeuren

Absicherung von Fenstern und Terrassentüren mit einer Sicherung © ABUS

Beveiliging van vensters en terrasdeuren

Een terrasdeur wordt vaak open en dicht gedaan. Het is daarom belangrijk voor een beveiligingssysteem te kiezen dat zich eenvoudig laat bedienen en automatisch beschermt.

ABUS biedt met de FKS 208 een comfortabele beveiliging die zich laat bedienen als een normale venstergreep. De beveiligingsmaatregel leidt tot een automatische 'dwang' bij het sluiten van de terrasdeur terwijl u de deur verder kunt gebruiken zoals u gewend bent. De FKS 208 biedt de hoogste veiligheid, ook bij een venster in valstand. Dankzij meerdere vergrendelingspunten garandeert de FKS 208 optimale bescherming waarbij het niet uitmaakt of de terrasdeur gekanteld of gesloten is.

De FKS 208 is het eerste VdS-gecertificeerde - later aan te brengen product - dat ook geschikt is voor de beveiliging van gekantelde vensters.

Meer informatie over de valstandbeveiliging voor vensters
Naar product FKS 208

Meer over vensterbeveiliging

Zwakke plekken

De meeste standaardvensters en terrasdeuren bieden geen voldoende bescherming tegen inbrekers. Hier maken we duidelijk wat de zwakke plekken zijn.

meer