Vergoeding bij schade door inbraak en dergelijke

Inboedelverzekering – een basisverzekering die onder opkomt voor schade door woninginbraken.
Terwijl er op zakelijk gebied een verzekering tegen diefstal na inbraak geldt, wordt dit risico voor privépersonen gedekt door een inboedelverzekering. De inboedelverzekering geldt echter niet alleen bij diefstal na inbraak. Deze verzekering geldt als regel ook voor schade door brand, leidingwater, beroving, storm (vanaf windkracht acht), hagelschade en vandalisme. Daarbij is de totale inboedel van het huis verzekerd.

Entschädigung bei Schäden durch Einbruch und Co. © ABUS

Inboedel

Tot de inboedel behoren alle voorzieningen die zich laten bewegen en die niet vast tot de woning behoren. Daartoe behoren o.a. meubels, elektrische apparaten en kledingstukken. Maar ook levensmiddelen en zelfs huisdieren worden als inboedel gedefinieerd en zijn derhalve via de inboedelverzekering meeverzekerd. Daarbij hoeft de inboedel zich niet verplicht in de woning resp. het huis te bevinden. Ook inboedel die bijvoorbeeld op de werkplek of tijdens de vakantie vernield of gestolen wordt, wordt door de verzekering gedekt. Voor deze speciale gevallen gelden echter bepaalde schadevergoedingsgrenzen en andere beperkingen. Het gebouw zelf en alle dingen, die een vast bestanddeel van het gebouw zijn, worden verzekerd via een opstalverzekering.

Wat kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering worden altijd individueel vastgesteld en op basis van de werkelijke verzekeringswaarde. Daarom is het belangrijk er bij het afsluiten van de overeenkomst op te letten niet onderverzekerd te zijn. Lees hiertoe onze informatie over het onderwerp 'Onderverzekering'. De gedetailleerde bekendmaking van het Verbond van Duitse schadeverzekeraars kunt u downloaden op de website van het verbond: www.gdv.de