Videobewaking kent veel mogelijkheden

Wilt u uw zaak, uw eigendommen en familie beschermen? Wilt u diefstal voorkomen en weten wie uw bedrijf in- en uitgaat? Wordt in uw onderneming de productie geoptimaliseerd en bent u op zoek naar mogelijkheden voor procesdocumentatie? Bent u in videotechniek geïnteresseerd, maar lijkt een bewakingssysteem u te gecompliceerd en te duur? Laat u inspireren door voorbeelden uit de praktijk en lees hoe u ABUS videocamera's en opnamesystemen eenvoudig, goedkoop en flexibel voor elk soort project kunt inzetten.

Onderzoek en wetenschap

Een biotechnologielaboratorium werkt aan een methode voor de industriële kweek van bacterieculturen. Een proefopstelling in meerdere series moet de invloed van diverse cultuursubstraten en omgevingsomstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid met elkaar vergelijken. Videocamera’s maken in timelapse-modus opnames van de culturen. Aan de hand van de beelden kunnen de wetenschappers analyseren welke omstandigheden optimaal zijn voor de groei van de bacteriën en hoelang de afzonderlijke ontwikkelingsfasen duren.

Onderzoek en wetenschap © iStockphoto.com / AlexRaths

Bedrijfsparkeerterrein

Klanten en medewerkers van een onderneming werden regelmatig geconfronteerd met beschadigingen aan hun voertuigen, die op klaarlichte dag werden toegebracht op het parkeerterrein. Goed zichtbare videobewaking bracht de misstanden al na korte tijd aan het licht. Daarna vonden geen incidenten meer plaats.

Bedrijfsparkeerterrein © ABUS

Winkel

In een druk bezochte drogisterij in de buurt van het station verdwenen regelmatig grote hoeveelheden cosmetica en parfum. De medewerksters konden door het voortdurend komen en gaan van klanten moeilijk het overzicht bewaren. Dat veranderde toen de bedrijfsleiding besloot videobewaking te installeren. Iedere medewerkster ziet nu op een display bij de kassa beelden van de winkel, zodat ze tijdens het werk een blik op de klanten kan werpen. De video-opnames worden opgenomen op digitale recorders en dagelijks geanalyseerd. Van diefstal wordt onmiddellijk aangifte gedaan. Sinds de invoering van de videobewaking wordt aanzienlijk minder gestolen.

Winkelbedrijf © ABUS

Warenhuis

Een in de hele stad bekende groep dieven bezocht regelmatig het plaatselijke warenhuis om daar hun slag te slaan. Terwijl de een een grote mond opentrok en medewerkers afleidde, stalen anderen goederen uit de schappen. Dankzij nieuwe videocamera's met autofocus- en zoomfunctie kunnen beveiligers de groep al bij binnenkomst identificeren en gebieden de winkel te verlaten.

Middenstandswarenhuis © ABUS

Cafetaria

Medewerkers van een kleine cafetaria werken vaak afwisselend aan de counter en in de keuken om gerechten voor te bereiden en de afwas te doen. Gasten verlieten regelmatig ontevreden de eetgelegenheid omdat ze vonden dat ze te lang moesten wachten. Ook klachten over niet afgeruimde tafels waren aan de orde van de dag. Videobewaking van ABUS loste de problemen op. Medewerkers kunnen nu vanuit de keuken op een quad-monitor volgen wat zich afspeelt bij de counter. Ze hebben nu zicht op counter, de tafeltjes, de ingang en toiletruimte. Klanten worden nu op hun wenken bediend.

Cafetaria © Subway®

Manege

De exploitant van een manege installeerde in de boxen en op het erf videocamera's. Daarbij ging het hem niet alleen om bewaking en bescherming tegen ongewenst bezoek. Ook wilde hij paardenbezitters in staat stellen dagelijks een blik te werpen op hun dier. Via de videoserver van de manege kunnen eigenaren inloggen op de live bewakingsbeelden en deze zelfs onderweg raadplegen via een app op hun smartphone. Zo zien ze te allen tijde hoe het gaat met hun paard.

Manege © iStockphoto.com / horsemen

Welk voorbeeld past bij uw situatie?

Laat u adviseren door een gekwalificeerde ABUS installateur in uw omgeving. Wij zouden het fijn vinen als wij ook uw project hier op deze pagina's mogen publiceren!

ABUS-producten voor videobewaking

Meer advies voor videobewaking