Bescherm uzelf tegen diefstal en diefstal na inbraak © ABUS

Bescherm uzelf tegen diefstal en diefstal na inbraak

Volgens de politiestatistiek worden de meeste diefstallen gepleegd door gelegenheidsdaders: de dief benut een moment van onoplettendheid in zijn voordeel. Zonder effectieve beveiliging, bijvoorbeeld door videobewaking, zijn de meeste daders niet te grijpen – en is een opheldering vervolgens bijna onmogelijk.
Het ophelderingspercentage van diefstallen ligt volgens opgave van de politie op ongeveer 20%. Dit aspect en het grote aandeel van recidivisten (meer dan 60%) maken duidelijk hoe snel een doordachte bewaking rendabel kan zijn als zij de dief al bij de eerste diefstalpoging als schuldige aanwijst of hem ervan afschrikt.

Bescherm uw huis en uw bedrijf

Volgens opgave van de criminaliteitscijfers 2010 van de politie is het aantal inbraken (en daarmee diefstallen na inbraak) weer toegenomen.

Als bij de inbraak privékostbaarheden worden gestolen uit de woning, bedrijfsmiddelen uit het magazijn of vertrouwelijke gegevens uit de ontwikkelingsafdeling, dan is de financiële schade groot. Zelfs als de inbrekers slechts een geringe buit gemaakt hebben, is er ook nog een aanzienlijke psychologische schade: waar ingebroken werd, voelen de bewoners en medewerkers zich niet meer veilig. De gevolgen voor het welzijn, de levenskwaliteit en de betrokkenheid op de werkplek mogen niet onderschat worden en kunnen de kosten van de puur materiële schade ver overtreffen.

Bescherm uw huis en uw bedrijf © ABUS

Beperk inventarisverschillen en verlies van goederen

In de verkoopruimte en in het magazijn lopen klanten, medewerkers en leveranciers in en uit. Hier is een massieve mechanische beveiliging vaak niet mogelijk zonder de belevenis van het winkelen of de bedrijfsvoering te verstoren. Daarom vieren winkel- en goederendiefstal door het personeel daar hoogtij. De gevolgen: inventarisverschillen door ontbrekende goederen veroorzaken een merkbare winstderving voor uw bedrijf.

Overigens: statistieken laten zien dat in winkels en magazijnen met videobewaking het aantal diefstallen – en daarmee ook de financiële schade – meetbaar afneemt.

Beperk inventarisverschillen en verlies van goederen © ABUS

Beveilig uw bouwmachines en uw wagenpark

In de openlucht geparkeerde voertuigen of bouwmachines zijn een gemakkelijk doel voor slimme dieven. Bedrijfsauto's en vrachtwagens worden direct van de bedrijfsparkeerplaats gestolen, geparkeerde personenauto's worden van het terrein van het autobedrijf gereden, machines op bouwterreinen worden 's nachts eenvoudig afgehaald. Zelfs voertuigen die op een omheind jaarbeursterrein staan geparkeerd, zijn niet veilig. Brutale dieven maakten volgens berichten in de pers* in een geval een vette buit: met het aftappen van meerdere duizenden liters brandstof.

Investeer daarom tijdig in een videobewaking van uw buitenterrein met krachtige dag-/nachtcamera's van ABUS.

*) Bron: Sauerland-Nachrichten, 03/2010

Beveilig uw bouwmachines en uw wagenpark © iStockphoto.com / Melbye

ABUS-producten voor het ophelderen van diefstallen door videobewaking

Bescherming van het buitenterrein

Bewaking in winkelbedrijven