Veelzeggende bewakingsbeelden in moeilijke situaties © ABUS

Veelzeggende bewakingsbeelden in moeilijke situaties

Goedkope standaardcamera's registreren onder ideale voorwaarden gedetailleerde en scherpe bewakingsbeelden. Onder moeilijke omstandigheden bereiken ze echter hun grenzen: bij te weinig licht, bij sterke contrasten, bij slecht weer of in een moeilijk te bewaken terrein. Als uw camera niet geschikt is voor de desbetreffende situatie levert hij slecht of niet bruikbare opnames die geen informatiewaarde meer bieden voor een betrouwbare bewaking.

Camera's met speciale functies kunnen ook moeilijke uitdagingen aan en zijn daardoor de voorkeurstechniek om te allen tijde opnames van goede kwaliteit te verkrijgen. Leer meer over de mogelijkheden voor optimalisatie van uw videobeelden en over welke functies de technische oplossing biedt voor uw probleem.

Kies de geschikte functie voor uw probleemstelling

  • WDR voor verbeterde opnames in tegenlichtsituaties
  • DNR, AES en dergelijke voor optimalisatie van de belichting
  • Camera's met infrarood-sperfilter voor toepassing bij nacht samen met infraroodverlichting
  • Hoge IP-beschermingsklasse voor toepassing op stoffige plaatsen of buiten; beschermingsklasse IP 66 staat bijvoorbeeld voor een camera die stofdicht is en beschermd tegen sterk straalwater
  • Camera's met draai/kantel/zoom-functie (PTZ) voor objecten waarin voortdurend een groot gebied of een ruimte met hoeken zowel in een totaaloverzicht als in detailopnames bewaakt moet worden
  • Autofocus/zoom voor situaties waarin de camera indien nodig details moet kunnen verschaffen, bijvoorbeeld bij ingangen 

Technische uitdagingen

Wisselende lichtomstandigheden © iStockphoto.com / vicnt

Wisselende lichtomstandigheden

Pas moderne videotechnologie toe voor optimale beelden: WDR bij tegenlicht, krachtige beeldopnemers bij sterke contrasten, ingebouwde IR-verlichting en dag-/nachtfunctie voor nachtopnames.

meer

Extreme weersomstandigheden © sxc.hu / redfloor

Extreme weersomstandigheden

Maak videobewaking buiten het hele jaar door mogelijk – met weerbestendige accessoires of met de weerbestendige buitencamera's met optioneel infraroodlicht.

meer

Moeilijke terreinen © iStockphoto.com / buzbuzzer

Moeilijke terreinen

Met de juiste videocamera bewaakt u elke situatie: PTZ-domecamera's verschaffen een flexibel overzicht bij grote oppervlaktes, autofocus legt bewegende objecten vast en megapixelobjectieven tonen elk detail.

meer

ABUS-producten voor videobewaking onder moeilijke omstandigheden