Sneeuw en ijs © sxc.hu / redfloor

Gure weersomstandigheden – geen probleem voor ABUS-camera's

Als u bewakingscamera's wilt inzetten in onbeschermde buitensituaties moet de techniek vooral de beproevingen van het weer trotseren: vocht door regen of sneeuw, lage temperaturen bij vorst en koude of ovenomstandigheden door sterke directe zonnestralen in de zomer. ABUS heeft de passende oplossing voor alle extremiteiten en elk weer. Hetzij standaardcamera in buitenbehuizing, compacte camera met bescherming tegen elk weertype of waterdichte camera voor toepassing onderwater – zo functioneert uw videobewaking ook onder moeilijke omgevingsomstandigheden.

Hoge regenbeschermingsfactor voor camera's

Kies voor bescherming tegen vocht waterdichte compactcamera's of gebruik afzonderlijke weerbestendige behuizingen. Tegen beslaan van de beschermingsruit en tegen condenswater in de weerbestendige behuizing helpen de ventilator en de verwarming die optioneel al kant-en-klaar ingebouwd verkrijgbaar zijn.

In elk geval moet u op de IP-beschermingsklasse letten. IP staat voor Ingress Protection (bescherming tegen binnendringing) en de classificatie wordt aangeduid met twee cijfers. Daarbij staat het eerste cijfer voor de bescherming tegen vaste voorwerpen en het tweede voor de bescherming tegen water. In een onbeschermde buitenomgeving moet u een camera kiezen met minimaal beschermingsklasse 6 tegen water, en dat betekent straalwaterdicht. Daarmee is de camera ook het best beschermd tegen zware neerslag en regen uit alle richtingen (bijvoorbeeld bij hevige wind). Modellen met beschermingsklasse 7 of 8 hebt u alleen nodig als de camera tijdelijk dan wel permanent onder water gebruikt moet kunnen worden.

Lees meer over IP-beschermingsklassen op onze informatiepagina 

Toepassing bij weer en wind

Beschermd tegen stof op de lens

De IP-beschermingsklasse helpt ook bij de indeling van de bescherming tegen stof, die is af te lezen uit het eerste cijfer. Alle ABUS buitencamera's beschikken over de maximale beschermingsklasse 6, die voor absolute stofdichtheid staat. Daarmee is uitgesloten dat zelfs de kleinste stofdeeltjes in die camera binnendringen en zich vastzetten op de lens of de beeldopnemer, waar ze de beeldkwaliteit negatief beïnvloeden. Bescherming tegen stof is ook binnen belangrijk als u rekening moet houden met een verhoogde stofbelasting, bijv. in productiehallen.

Extra warmte tegen vorstschade

Koude bezorgt veel technische apparaten een hoop last. Als u op de toepassingsplaats te maken krijgt met temperaturen die duidelijk onder -10 °C liggen, dan is toepassing van een verwarmbare weerbestendige behuizing aan te bevelen. In deze behuizing regelt een thermostaat de ideale bedrijfstemperatuur en deze schakelt indien nodig de geïntegreerde verwarming in. De optionele ventilator zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warme lucht en voorkom het beslaan van het frontglas zodat altijd duidelijke beelden opgenomen worden.

Afgeschermd voor de zon

Sterke directe zonnestralen van bovenaf kunnen de camera's verhitten en de techniek negatief beïnvloeden. Buitencamera's en weerbestendige behuizingen van ABUS beschikken standaard over in lichte kleuren gelakte zonnedaken die de warmtestraling weghouden van de camera. In de VdS-gecertificeerde weerbestendige behuizingen is er zelfs in het geheel geen contact tussen de camera en de bovenkant van de behuizing, zodat geen warmte wordt overgedragen naar de camera.

Toepassing bij weer en wind © sxc.hu / ABUS

ABUS-producten voor videobewaking bij slecht weer

Andere technische uitdagingen