Videobewaking in het gezinshuishouden © iStockphoto.com / piovesempre

Videobewaking in het gezinshuishouden

Videobewaking - alleen iets voor banken, casino's en ondernemingen?

Gunstige prijzen, nieuwe netwerktechniek en eenvoudige bediening maken videotechniek van ABUS ook geschikt voor uw eigen huis of woning. Snel en eenvoudig geïnstalleerd levert videobewaking ook in het privédomein een sterke bijdrage aan de veiligheid van bewoners, huis en eigendommen.

Deze delen van uw huishouden moet u gericht beschermen

Het buitengebied: Erf en tuin

Houd altijd in beeld wat er op uw grondstuk gaande is en schrik misdadigers al op voorhand af. Potentiële vandalen of rustverstoorders zien af van hun praktijken op uw grondstuk als ze het gevaar bespeuren herkend of betrapt te worden. Als de videotechniek onopgemerkt blijft dan hebt u de daders te pakken en kunt u ze effectief ter verantwoording roepen.

De ingang: Huisingang en woningdeur

Ook al hebben veel inbrekers een voorkeur voor vensters: de deuren en het deurslot zijn dikwijls het doel van aanvallen, bijvoorbeeld door het 'picken' van sloten. Daarenboven kan een bewakingscamera ongenode gasten documenteren, bijvoorbeeld al te opdringerige vertegenwoordigers of colporteurs.

Het woongedeelte: Huis en familie

Gebruik videobewaking in het woongedeelte om diefstal door schoonmaaksters, monteurs en andere dienstverleners te documenteren of zelfs inbrekers te betrappen. Met behulp van videocamera's kunt u uw kinderen of hulpbehoevende gezinsleden in het oog houden en in twijfelgevallen snel helpen.

De bijruimtes: Garage en kelder

De actuele criminaliteitsstatistieken bewijzen: auto- en fietsdiefstallen nemen nog altijd toe. Meestal hebben de georganiseerde dieven het voorzien op de duurdere voertuigen. Met een effectieve videobewaking maakt u de dieven het levens moeilijk. Combineer uw videocamera's met een alarminstallatie – dan kunt u de identificatie van de dader via de netwerkcamera koppelen aan alarmering met een sirene of via de telefoon om maximale veiligheid te bereiken.

Deze delen van uw huishouden moet u gericht beschermen © ABUS

Is videobewaking voor u als privépersoon interessant?

Als u een van de volgende vragen met 'ja' kunt beantwoorden, hebt u videobewaking nodig:

  • Wit u weten wie er bij u in- en uitgaat of aanbelt?
  • Wilt u van overal ter wereld kunnen bekijken of bij u thuis alles in orde is? 
  • Wilt u vandalen, dieven en inbrekers afschrikken en in ernstige gevallen op beeld vastleggen?

ABUS-producten voor videobewaking in het privédomein

Andere toepassingsgebieden voor videobewaking