Videobewaking beschermt industriële en zakelijke objecten

Videobewaking, ook wel 'CCTV' genoemd, is van grote betekenis voor industriële en zakelijke objecten. Naast klassieke beschermingstaken zoals omtrek– en buitengevelbewaking tegen vandalisme, inbraak en spionage vervullen videosystemen ook taken in het kader van procesoptimalisatie en arbeidsveiligheid.

Videobewaking beschermt industriële en zakelijke objecten © iStockphoto.com / buzbuzzer

Typische toepassingsgebieden voor videobewaking in bedrijfsleven en industrie

Bedrijfsgeheimen beschermen

Meer dan de helft van de ondernemingen wordt getroffen door bedrijfscriminaliteit – volgens de statistieken van de Landeskriminalämter. Videobewaking kan potentiële daders van tevoren al afschrikken of hun identificatie tijdens de uitvoering van hun daad vergemakkelijken met hulp van gezichtserkenning.

Productie en processen optimaliseren

Videocamera's kunnen zowel een overzicht van de afdeling of productiestraat leveren als direct in installaties geïntegreerd worden om processen te bewaken op de plaats waar ze zich afspelen.

Kantoren en winkelgebouwen beveiligen

Naast magazijn- en verkoopruimtes zijn kantoorgebouwen dankbare doelen voor dieven. De bandbreedte van de delicten loopt uiteen van gelegenheidsdiefstal door personeel of dienstverleners via diefstal na inbraak door bendes tot economische criminaliteit.

Parkeerterreinen en buitengebieden bewaken

Wie komt en gaat er op uw terrein? Op deze en veel andere vragen geeft een effectieve videobewaking van inrit en parkeerterrein antwoord. Bovendien zijn voorvallen zoals vandalisme, onbevoegd parkeren (op invaliden-, bezoekers- of vrouwenparkeerplaatsen) of vlucht na aanrijding te voorkomen of op te helderen.

Logistiek en voorraadbeheer efficiënt volgen

Bewakingssystemen voorkomen verlies uit magazijnen en worden in toenemende mate ook ingezet voor procesbewaking in het kader van verzendstraten of inpaksystemen. Videobewaking kan zo op doorslaggevende wijze bijdragen aan een stijging van de efficiëntie in uw onderneming.

Typische toepassingsgebieden voor videobewaking in bedrijfsleven en industrie © iStockphoto.com / ABUS

ABUS-producten voor de bescherming van industriële en zakelijke objecten

Andere toepassingsgebieden voor videobewaking