Trillingsmelder (wit) (Item EM2000W)

  • Innovatieve trillingsmelder
  • Detecteert alle typen trillingen die ontstaan door bijvoorbeeld openbreken, openwrikken, doorbreken of bewegen
  • Instelbaar op 2 gevoeligheidsniveaus

Trillingsmelder (wit) (Item EM2000W)

Voor een goede en veilige werking moet dit product worden geïnstalleerd en regelmatig worden onderhouden door een door ons opgeleide specialist. Maak regelmatig onderhoudsafspraken met uw installateur om een probleemloze werking op lange termijn te garanderen met de laatste veiligheidsupdates en nieuwe functies.

De sesimic alarmsensor reageert op lichaamstrillingen en vibraties. Typische trillingen die ontstaan bij inbraakpogingen worden gedetecteerd en aan de alarmcentrale gemeld. De melder registreert trillingen op het oppervlak waarop hij is gemonteerd. De optimale plaats voor de seismic alarmsensor is op voorwerpen die niet bewogen zouden moeten worden (kluis, waardevolle voorwerpen) of op plaatsen die niet doorbroken mogen worden (houten deuren, glazen wanden, gipswanden).Afhankelijk van het materiaal bedraagt de diameter van het detectiegebied maximaal 4 meter. Ook grotere houten wanden, bv. gevels, kunnen met slechts een enkele sensor worden bewaakt. De gepatenteerde frequentieanalyse herkent het verschil tussen kloppen en doorbreken. Hierdoor is de melder beveiligd tegen vals alarm.Met behulp van een jumper kan de seismic alarmsensor op twee gevoeligheidsniveaus worden ingesteld. Deze instelling kan met behulp van een regelbare weerstand (potentiometer) nog individueel worden verfijnd. In de seismic alarmsensor is een LED ingebouwd. De LED licht op zodra de melder een signaal geeft. Het alarmgeheugen kan alleen door het uitschakelen van de stroomvoorziening (1 seconde) worden gereset. De bedrijfsspanning ligt tussen de 9 en 16 VDC. De seismic alarmsensor is leverbaar in de kleuren wit (EM2000W) en bruin (EM2000B).

Item: EM2000W
Afmetingen: (bxhxd) 25x85x23 mm
Aansluitingen: NC, 150 mA, 24VDC, 10 ohm 1/4 P
Display: Ja
Breedte: 25 mm
Detectiemethode: Schokdetectie
Instelbare gevoeligheid: Ja
Materiaal van de behuizing: ABS
Hoogte: 85 mm
Lengte: 23 mm
Opgenomen vermogen: 383,526 W
Max. bedrijfstemperatuur: 60 °C
Sabotagebeveiliging: Ja
Sensortype: Piëzo-sensor
Voedingsspanning DC: 9-16 V
Statusindicatie: Ja
Energieverbruik: 9 mA

Omvang van de levering :

  • 1x Trillingsmelder (wit)
  • 1x Bevestigingsmateriaal

Konformitätserklärungen:

Glasbreuk- en trillingsmelders

Glasoppervlakken zijn zwakke punten, die inbrekers graag benutten om in huizen woning binnen te dringen. Hier wordt aanvullend het gebruik van ABUS glasbreuk- en trillingsmelders aanbevolen. ...
Meer producten uit deze categorie Glasbreuk- en trillingsmelders