Pet MW Bewegingsmelder (Item BW8080)

  • Passief infrarood / radar bewegingsmelder met voor binnentoepassingen
  • Ongevoelig voor huisdieren tot ca. 30 kg die zich op de vloer bevinden
  • Detectiebereik: 12 x 12 m
  • Openingshoek: 90°, ideaal voor montage in een hoek

Pet MW Bewegingsmelder (Item BW8080)

Voor een goede en veilige werking moet dit product worden geïnstalleerd en regelmatig worden onderhouden door een door ons opgeleide specialist. Maak regelmatig onderhoudsafspraken met uw installateur om een probleemloze werking op lange termijn te garanderen met de laatste veiligheidsupdates en nieuwe functies.

De Pet MW bewegingsmelder is een bewegingsmelder met een PIR en een microgolfsensor. Pas als beide een beweging registreren wordt er een alarm aan de centrale gemeld. De Pet MW is een diervriendelijke bewegingsmelder. Dat betekent dat deze melder het verschil ziet tussen een mens en een huisdier. Terwijl personen die zich in de ruimte bewegen betrouwbaar worden gedetecteerd, zal de melder huisdieren tot een gewicht van 30 kg negeren. Ondanks de woorden "huisdier immuun voor 30 kg" is het mogelijk dat dieren met een lager gewicht een alarm kunnen veroorzaken. Het risico van valse triggering is bijzonder hoog wanneer het dier zich in de nabijheid van de detector kan bewegen, springen of vliegen.De koppeling van passief infrarood (PIR) en een microgolf (MG) zorgt voor een hoge mate aan beveiliging tegen vals alarm. De reden hiervoor is dat er pas een alarmsignaal wordt gegeven als beide sensoren, die elk op een ander detectieprincipe zijn gebaseerd, een beweging registreren. Terwijl de PIR sensor reageert op bewegende warmtebronnen, bewaakt de microgolfmelder (ongeveer zo als een radar) de omgeving actief op bewegingen. De zendfrequentie is ongeveer 9,35 GHz.De optimale montageplaats voor deze melder is direct in een hoek, 2,4 tot 2,7 meter boven de vloer. De mogelijke bewegingen van een indringer moeten dwars op de melder plaatsvinden De waarnemingshoek van de Pet MWbewegingsmelder is 90 graden, het bereik, afhankelijk van de hoogte waarop de melder is gemonteerd, is maximaal 12 x 12 meter. De gevoeligheid kan door middel van een jumper worden ingesteld. Zo bepaalt u het aantal pulsen dat moet worden waargenomen voordat de melder het alarmrelais opent.

Item: BW8080
Afmetingen: (bxhxd) 60x107x48 mm
Alarmgeheugen: Ja
Aansluitingen: NC, 100 mA, 24 VDC
Display: Ja
Breedte: 60 mm
Detectiemethode: Warmtedetectie, dopplereffect
Bewakingsgebied melder (m): 12x12 m
Frequentie: 9.350 MHz
Zendvermogen: 20 mW
Materiaal van de behuizing: ABS
Hoogte: 107 mm
Impulsschakelaar: Ja
Lengte: 48 mm
Opgenomen vermogen: 0,117 W
Max. bedrijfstemperatuur: 55 °C
Montagelocatie: Muur
Nettogewicht: 0,11 kg
Sabotagebeveiliging: Ja
Sensortype: Dual PIR, microgolfelement
Voedingsspanning DC: 9-16 V
Statusindicatie: Ja
Energieverbruik: 13 mA
Diervriendelijk: Ja, tot 30 kg
Witlichtfilter: Ja

Omvang van de levering :

  • 1x Xevox Pet MW Bewegingsmelder

Konformitätserklärungen:

IR bewegingsmelders

De IR-bewegingsmelders van de ABUS Terxon alarmsystemen reageren betrouwbaar op warmtebewegingen in een ruimte. De dierimmune varianten zijn geschikt voor mensen met huisdieren. Vakkundig geïnstalleerd detecteren ze indringers en maken daarmee snel ingrijpen voor de beveiliging van uw waardevolle bezittingen mogelijk. ...
Meer producten uit deze categorie IR bewegingsmelders