12 V Optische Rookmelder (Item RM1000)

  • Geschikt voor aansluiting op alarm- en brandmeldsysteem
  • Detecteert zichtbare rookdeeltjes
  • Zelfregulerend
  • Potentiaalvrij alarmrelais

12 V Optische Rookmelder (Item RM1000)

Voor een goede en veilige werking moet dit product worden geïnstalleerd en regelmatig worden onderhouden door een door ons opgeleide specialist. Maak regelmatig onderhoudsafspraken met uw installateur om een probleemloze werking op lange termijn te garanderen met de laatste veiligheidsupdates en nieuwe functies.

De optische rookmelder reageert op zichtbare rookdeeltjes. Wanneer te veel rook in de meetkamer komt, wordt er alarm gegeven. In de meetkamer geeft een ingebouwde infrarood lichtbron elke 8 seconden een lichtpuls. Pas door de rookdeeltjes die bij een brand in de meetkamer terechtkomen, valt het licht op de fotodiode. Een relais schakelt en de alarmcentrale meldt een brandalarm. De optische rookmelder wordt aan het plafond in het midden van de ruimte aangebracht. De minimale afstand tot een zijwand bedraagt 30 cm. Aanbevolen wordt een rookmelder op elke verdieping, in het trappenhuis en in woon- en slaapruimtes. Door het verzetten van een jumper kan de optische rookmelder als NO of NC worden geconfigureerd. Hierdoor past de melder bij elke bekabelde alarminstallatie. De rookmelder wordt extern voorzien van 12 V bedrijfsspanning en is EN54 gecertificeerd.

Item: RM1000
Afmetingen: (hxd)46x100 mm
Aansluitingen: Schroefterminal NO of NC, 1A @30VDC
Breedte: 100 mm
Detectiemethode: Optisch
Materiaal van de behuizing: ABS
Hoogte: 46 mm
Opgenomen vermogen: 0,368 W
Max. bedrijfstemperatuur: 50 °C
Max. luchtvochtigheid: 95 %
Montagelocatie: Plafond
Nettogewicht: 0,152 kg
Sensortype: Fotodiode
Voedingsspanning DC: 12 V
Statusindicatie: Ja
Energieverbruik: 35 mA
Certificeringen: EN 54-7

Omvang van de levering :

  • 1x 12 V Optische Rookmelder
  • 1x Installatieaanwijzingen

Algemeen downloads:

Extra informatie:

Rookmelders

Verrast in hun slaap: 95% van alle slachtoffers door brand sterven niet door het vuur zelf, maar door giftige gassen. Rookmelders kunnen dit verhinderen: in de VS is aantal slachtoffers door het invoeren van rookmelderplicht meer dan 40% gedaald. Veiligheid zonder compromissen: met betrouwbare, VdS-gekeurde rookmelders van ABUS voor thuis. ...
Meer producten uit deze categorie Rookmelders