Gevarenmelders van ABUS slaan in een vroeg stadium alarm en redden uw leven

Gasmelder

Aardgas is praktisch. In bijna 50 procent van alle Duitse huishoudens wordt ermee verwarmd (stand: 2016, statista.de). En gewoonlijk is aardgas een heel veilige methode om de kamers warm te houden of om ermee te koken. Want cv-installaties en meer worden in Duitsland regelmatig gecontroleerd om te zien of ze nog correct functioneren of dat er defecte onderdelen moeten worden vervangen. Dat is wettelijk voorgeschreven. Maar: methaangas is in verbinding met zuurstof licht ontvlambaar. Alles wat elektrische vonken of vlammen veroorzaakt, kan bij uitstromend gas tot een explosie leiden.

Daarom onze tip:
monteer gasmelders en red uw leven en dat van uw dierbaren. Een gasmelder detecteert in een vroeg stadium of zich uitstromend gas in een ruimte bevindt.

CO-melder

Koolmonoxide, afgekort CO of ook koolstofmonoxide genoemd, is een giftig gas dat men niet kan zien, proeven of ruiken. De CO-melder van ABUS slaat in een vroeg stadium alarm: als de concentratie koolmonoxide in een ruimte duidelijk boven het normale niveau stijgt, slaat de melder alarm met een hard geluid. Zo redt de koolmonoxidemelder van ABUS levens, want een hoge CO-concentratie kan binnen enkele minuten dodelijk zijn!

De detector voor koolmonoxide COWM300 kan aan de muur worden bevestigd of in een rek of op een wandmeubel vrijstaand worden neergezet. Het moderne, eenvoudige design past onopvallend in iedere ruimte.