De voordeur: vaak kinderspel voor inbrekers

Elke niet-professioneel beveiligde deur wordt door inbrekers onmiddellijk herkend als een gemakkelijk doelwit: de cilinder steekt ver uit en vaak kan ook het beslag eenvoudig worden afgeschroefd. Dat maakt inbraak niet alleen gemakkelijk voor professionals.

Het ABUS-veiligheidsbeslag beveiligt zowel het insteekslot als de deurcilinder tegen afbreken en uittrekken. Let op de keurmerken DIN en VdS. Deze bevestigen een maximale veiligheid.

ABUS-veiligheidsbeslag – het is de techniek die telt

ABUS-veiligheidsbeslag is in lagen opgebouwd: De verschillende stalen lagen van de door de VdS erkende veiligheidsbeslagen bereiken bijvoorbeeld moeiteloos een trekbelasting van 2,5 ton. De veiligheidsbeslagen zijn universeel inzetbaar in links- of rechtsscharnierende deuren. Het veiligheidsbeslag wordt geleverd met gebruiksvriendelijke montagehulpen.

Naast de doorgedreven ontwikkeling van de mechanische basisbeveiliging werd bij de nieuwe generatie ABUS-veiligheidsbeslag bijzondere aandacht besteed aan het design. Het ABUS-programma biedt nu meer dan 200 varianten, ook inroestvrij staal en messing. Alle veiligheidsbeslagen kunnen worden geleverd in een speciale uitvoering voor brandwerende deuren. Op plekken waar geen veiligheidsbeslag kan worden gemonteerd, zouden ABUS-beveiligingsrozetten de deurcilinders moeten beschermen tegen aanvallen.