Gesloten of gekanteld – tuindeuren en ramen met een handgreep beveiligen tegen inbraak

Veel ramen en tuindeuren worden gekanteld om te ventileren: tijdens het werken in de tuin, het middagdutje of tijdens een bezoek aan de winkel om de hoek. Niet-beveiligde, gekantelde ramen vormen echter een hoog veiligheidsrisico, omdat dit voor inbrekers open ramen zijn. Met een achteraf aan te brengen, speciale raambeveiliging wordt dit risico tot een minimum beperkt en wordt de raamveiligheid duidelijk verhoogd.

Vier vergrendelingspunten van de kantelraambeveiliging zorgen voor een complete beveiliging

Hoewel bij de ABUS FKS208 maximaal vier vergrendelingspunten voor veiligheid zorgen, worden ramen en tuindeuren nog steeds met de raamgreep bediend. Deze automatische handeling leidt ertoe dat de extra beveiliging niet apart moet worden bediend. Zo is de raambeveiliging altijd gesloten en actief!

ABUS FKS208 is het eerste en tot nog toe enige product dat aan een bestaand raam kan worden aangebracht en door het testinstituut van de Duitse verzekeringen (VdS Schadenverhütung GmbH) het label voor de hoogste inbraakweerstand heeft ontvangen – daarbij maakt het niet uit of het raam gekanteld of gesloten is.