Sluitsysteem Z14 - Precisieprofiel met verstevigde sleuteldoorsnede

Het door patent beschermde sluitsysteem Z14 onderscheidt zich door een binnenliggende sleutelaanslag die betrouwbaar beschermt tegen cilindermanipulaties. De massieve, stabiele sleutel van de Z14 zorgt voor een hoger sluitcomfort..

Highlights

De inwendige sleutelaanslag in het sluitsysteem Z14 en ook het meervoudig paracentrische precisieprofiel zorgen in Z14 sluitinstallaties voor hoge beveiliging tegen het sluiten van de cilinder met een niet gemachtigde sleutel. Het patent van het sluitsysteem garandeert een wettelijke bescherming tegen illegale sleutelkopieën. 

Z14 beschikt over twee veiligheidsniveaus - Z14 en XZ14 die binnen een sluitinstallatie ook kunnen worden gecombineerd. Dankzij de uitbreidbaarheid achteraf van Z14 sluitinstallaties garandeert het sluitsysteem toekomstbestendige investeringen in de sluitinstallatie. 

Daarnaast kan het sluitsysteem ook worden gecombineerd met elektronische juiste maat cilinders van ABUS Seccor en andere elektronische systemen. Met de Combi Cap kunnen ook bestaande Z14 sluitinstallaties achteraf worden uitgebreid met elektronische componenten. Dankzij zijn technische kenmerken is het sluitsysteem geschikt voor gebruik in kleine en ook in zeer grote sluitinstallaties.

In een oogopslag

Profiel Meervoudig paracentrisch precisieprofiel
Systeemomvang 2 veiligheidsniveaus
5- of 6-pens systeem
Highlights Inwendige sleutelaanslag
Wettelijke kopieerbeveiliging (patent)
Bijzonder stabiele sleutel
Ook leverbaar als korte cilinder (21 mm)
Toepassingsgebieden Individuele / gelijksluitende systemen
Kleine tot zeer grote sluitinstallaties
Certificaten Optioneel met BSI*
Combinatie elektronica Ja, met combisleutel
Productie Made in Germany, DIN EN 1303,
gecertificeerd conform ISO 9001:2008

Downloaden:
Prospectus Z14, XZ14
Flyer Combi Cap
Bestek (uitbestedingen)

Veiligheidsniveau 1 - Z14

  • Voor hoge beveiligingseisen
  • 5 of 6 geveerde sluitingen op een sluitingsniveau
  • Inwendige sleutelaanslag

Veiligheidsniveau 2 - XZ14

  • Aanvulling op Z14 voor hogere veiligheidseisen ook in deelgebieden van een sluitinstallatie
  • 5 of 6 geveerde sluitingen en maximaal 3 codeerstiften op twee sluitingsniveaus
  • Inwendige sleutelaanslag

Combinatie met elektronica

De combinatie met elektronische systemen is dankzij de Combi Cap en de Skuni Cap heel eenvoudig. De sleutel kan direct af fabriek als mechanisch-elektronische combisleutel worden geleverd. Integratie van elektronische componenten achteraf is mogelijk met de Combi Cap. Ook externe systemen als alarmsystemen of tijdregistratie- en betaalterminals kunnen met deze hybride sleutel worden bediend.

Inwendige sleutelaanslag

De aanslagopening aan de sleutelpunt en de aanslagstift binnen in de cilinder verhogen duidelijk de sleutelkopieerbeveiliging en de bescherming tegen manipulatie. Wanneer de aanslagopening ontbreekt, kan de sleutel niet volledig in het profielkanaal van de cilinder worden gestoken en sluit de sleutel niet.