Rookmelders: Tijd bescherming tegen inademing van rook en vuur

Rookmelders van ABUS beschermen tegen rookvergiftigingen door brand. Beveilig uw gebouw, uw zaak of uw kantoor met de VdS-erkende rookmelders van ABUS. De alarmmelders slaan onmiddellijk alarm zodat tijdig kan worden gereageerd en zwaardere schade kan worden vermeden.

Rookmelders van ABUS helpen levens te redden

Bijna elke twee minuten is er een woningsbrand in Duitsland, meer dan 600 doden per jaar – als alle woningen en huizen in Duitsland met een rookmelder zouden zijn uitgerust, dan zou dit aantal drastisch kunnen worden gereduceerd. In vele deelstaten zijn rookmelders daarom wettelijk verplicht.
95 % van alle slachtoffers door brand sterven overigens niet door vlammen, maar door giftige gassen. De geurloze gassen leiden tot bewusteloosheid, voordat de bewoners wakker worden. Rookmelders herkennen het gevaar en slaan elk met 85 dB luid alarm.

Waarschuwing voor dodelijk gevaar – met ABUS rookmelders

Ga voor veiligheid zonder compromissen: met de betrouwbare, gekeurde rookmelders van ABUS.

 

Draadloze rookmelder

Bij brand slaan alle draadloze melders in het gebouw alarm. Daarbij zendt de melder, die de rook als eerste heeft herkend, een individueel signaal.

   
 

Stand-alone rookmelder

De melder reageert op rookdeeltjes binnen een bewakingsgebied van maximaal 40 m². Wij adviseren één melder per hal, trappenhuis, woon- of slaapvertrek.

   
 

Stand-alone rook-/hittemelder

De bi-sensortechniek registreert zowel rook als temperatuurstijgingen. Voor meer veiligheid en bescherming tegen vals alarm. Vooral geschikt voor keukens en rokerige omgeving.