12 V Thermodifferentiaalmelder (Item RM1100)

  • Geschikt voor aansluiting op alarm- en brandmeldsysteem
  • Detecteert temperatuurveranderingen
  • Geschikt voor in vochtige ruimtes
  • Potentiaalvrij alarmrelais

12 V Thermodifferentiaalmelder (Item RM1100)

Voor een goede en veilige werking moet dit product worden geïnstalleerd en regelmatig worden onderhouden door een door ons opgeleide specialist. Maak regelmatig onderhoudsafspraken met uw installateur om een probleemloze werking op lange termijn te garanderen met de laatste veiligheidsupdates en nieuwe functies.

De thermodifferentiaalmelder detecteert beginnende branden en vuur. De melder reageert op de maximumtemperatuur en een temperatuurstijging. Deze indicatoren worden betrouwbaar gedetecteerd en aan de alarmcentrale doorgegeven.De thermodifferentiaalmelder wordt in het midden van de ruimte aan het plafond gemonteerd. De minimale afstand tot een zijwand bedraagt 30 cm. Omdat de thermodifferentiaalmelder in tegenstelling tot de optische rookmelder geen rook herkent, wordt deze melder vooral toegepast op plaatsen met een hoge stof- en rookbelasting (keukens, rookruimtes, garages). Pas wanneer de maximumtemperatuur van 60 graden wordt overschreden of de temperatuur met meer dan 5 graden binnen 3 minuten stijgt, geeft de melder een alarm. Door het verzetten van een jumper kan de melder als NO of NC melder worden geconfigureerd. Hierdoor past de melder bij elke bekabelde alarminstallatie. De thermodifferentieaalmelder wordt extern voorzien van 12 V bedrijfsspanning en is EN54 gecertificeerd.

Item: RM1100
Afmetingen: (hxd)46x100 mm
Aansluitingen: Schroefterminal NO of NC, 1A @30VDC
Breedte: 100 mm
Detectiemethode: Thermisch
Materiaal van de behuizing: ABS
Hoogte: 46 mm
Opgenomen vermogen: 0,5 W
Max. bedrijfstemperatuur: 50 °C
Max. luchtvochtigheid: 95 %
Min. bedrijfstemperatuur: -10 °C
Montagelocatie: Plafond
Nettogewicht: 0,142 kg
Voedingsspanning DC: 12 V
Energieverbruik: 50 mA
Certificeringen: EN 54-5

Omvang van de levering :

  • 1x 12 V Thermodifferentiaalmelder
  • 1x Installatieaanwijzingen

Algemeen downloads:

Extra informatie:

Certificaten:

Rookmelders

Rookmelders van ABUS beschermen tegen rookvergiftigingen door brand. Beveilig uw gebouw, uw zaak of uw kantoor met de VdS-erkende rookmelders van ABUS. De alarmmelders slaan onmiddellijk alarm zodat tijdig kan worden gereageerd en zwaardere schade kan worden vermeden. ...
Meer producten uit deze categorie Rookmelders