ABUS-referenties – videobewaking

Videobewaking is vandaag de dag actueler dan ooit tevoren. Bewakingstechniek van ABUS wordt al zeer succesvol ingezet in de meest uiteenlopende branches. Van de bewaking van een bedrijfsterrein, een villa of een tankstation tot wetenschappelijke videodocumentatie: onze vakhandelaren hebben al een veelheid aan uiteenlopende projecten gerealiseerd met onze videobewakingssystemen.

Toepassingsvoorbeelden videobewaking

Bekijk aan de hand van geselecteerde praktijkvoorbeelden hoe bedrijven al succesvol kosten besparen en voor extra veiligheid zorgen met ABUS videobewaking.

Videobewaking voor een theemuseum

ABUS beveiligt het Oost-Fries theemuseum in Norden

Toepassing: Public Institutions
Education and Research
Art and Entertainment

Op slechts enkele kilometers van de Noordzee waar een frisse zeewind om de bakstenen huizen waait, bevindt zich het Oost-Fries theemuseum. Het oude stadhuis van Norden, een prachtig renaissancegebouw uit de 16e eeuw herbergt vandaag de dag de entree van het museum en nodigt uit om de wereld van de Oost-Friese theecultuur te ontdekken. In het museum zijn onder andere kostbare theeserviezen van fijn porselein en edel zilver te bewonderen, kostbaarheden die bijzonder goed moeten worden beschermd tegen diefstal en vandalisme. Daarvoor zorgen in het totaal 31 ABUS-cameradomes met nachtzichtfunctie die in de hoekige ruimtes in het museum en onder moeilijke lichtverhoudingen het overzicht houden. Door het scherpe videobeeld, de onafgebroken live-uitzending en de opname van het videomateriaal is het servicepersoneel op de hoogte van alles wat er in het museum gebeurt en kan bij twijfel ingrijpen.

Download de volledige casestudy (zip; 14 MB)

Uitdaging en oplossing:

 • Videobewaking bij moeilijke lichtverhoudingen
 • Bewakingsoplossingen met analoge HD- en IP-camera's
 • Videobewaking voor meer veiligheid en bezoekersmanagement
 • Product: IP, HD-SDI, analoog HD of analoog
meer

Videobewaking van het St.- Jozef Ziekenhuis

Beveiliging van een ziekenhuiscomplex

Toepassing: Health and Social Care

Het St.- Jozef Ziekenhuis, een onderneming van Vinzenz groep, is een religieus ziekenhuis. Het ziekenhuis is vooral bekend voor de diensten gynaecologie en verloskunde. Het was één van de eerste ziekenhuizen in Oostenrijk die in 2009 gecertificeerd werd. Het risicobeheer en de veiligheid van de patiënten speelden hierin een zeer grote rol. Teneinde aan de hoge eisen te voldoen werd het ziekenhuis uitgerust met de veiligheidstechnologie van ABUS. De camera’s bewaken de gangen, de vestiaire en de grote onderaardse parking.

Uitdaging en oplossing:

 • Feilloze en constante beveiliging van het totale ziekenhuiscomplex – van de onderaardse parking tot de 4de verdieping
 • Afstanden van max. 320 meter tussen de camera’s en het beeldopname apparaat
 • Toegang op afstand tot de videogegevens vanuit een centrale plaats
 • Product: numerieke analoge beeldopname apparaten, speciale camera’s
meer

Videobewaking voor de Spaarkas van Frankfurt

Beveiliging van de hoofdzetel en 17 filialen

Toepassing: Trade
Banks and Finance

De Neue Mainzer Straat in Frankfurt am Main is niet alleen het kloppend hart van de stad maar tevens het concentratiepunt van de banken in Frankfurt. De hoofdzetel van de Spaarkas van Frankfurt bevindt zich in deze straat. Om de veiligheid van de medewerkers en de klanten te garanderen werden de hoofdzetel en de 17 filialen in de Rijn-Main regio uitgerust met de veiligheidstechnologie van ABUS. De camera’s bewaken de foyer evenals de transacties aan de geldautomaten.

Uitdaging en oplossing:

 • Toegang via afstandsbediening op alle andere systemen vanuit één site
 • Het opnemen van beelden van 200 camera’s
 • Nauwkeurige en discrete controle van de geldtransacties
 • Product: PCI bewakingskaarten, speciale camera’s
meer

Videobewaking voor een Kochlöffel filiaal

Beveiliging an een fast-food restaurant

Toepassing: Hotel and Gastronomy

De videobewakingssystemen in fast-food restaurants moeten aan hoge eisen voldoen. Hoge kwaliteitsnormen worden dan ook verwacht. Na het advies van een gespecialiseerde installateur werd al snel duidelijk dat een eenvoudig en uitbreidbaar systeem hier nodig was. Het Kochlöffel filiaal in Landsberg am Lech werd dus uitgerust met het professioneel videobewakingssysteem van ABUS. De camera’s bewaken de eetzaal en de zone rond de kassa’s om zo diefstal, aanvallen en vandalisme te voorkomen.

Uitdaging en oplossing:

 • Een duidelijke identificatie van misdadigers om ze later juridisch te kunnen vervolgen
 • Een toegang tot de beeldopnames van op afstand (vanuit de kantoren of vanuit de woning)
 • Professionele technologie met een optimale prijs/kwaliteit verhouding
 • Product: numerieke analoge beeldopname apparaten, speciale camera’s
meer

Videobewaking van de Mariazell basiliek

Hybride videobewaking

Toepassing: Public Institutions
Art and Entertainment

De katholieke romaanse basiliek van Mariazell is het belangrijkste bedevaartsoord in Oostenrijk en één van de meest bekende in Europa. Binnen dit oord van genaden, gesticht in de XIIde eeuw, vereren de gelovigen het miraculeus houten beeld van de Maagd Maria, de Magna Mater Austriae genaamd. De kostbare decoratie van het altaar en de orgel zijn het werk van de Weense beeldhouwer Johann Wagner in 1740. Voor de bewaking van de cultureel historische objecten en voor de bescherming van de vele bezoekers werd het verouderde bewakingssysteem vervangen door een modern hybride systeem van ABUS.

Uitdaging en oplossing:

 • • Beeldopname geactiveerd door de bewegingen
 • Efficiënte en eenvoudige controle van de gegevens
 • Product: numerieke analoge en hybride beeldopname apparaten
meer

Beveiliging van de opslagplaats van de luchthavendouane

Videobewaking van de Hahn Cargo Services GmbH

Toepassing: Logistics

Met ongeveer 140 000 ton vorig jaar, bevindt Frankfurt-Hahn zich op de 3de plaats in Duitsland wat betreft de luchtvracht en deze tendens gaat in stijgende lijn. “Alles van één en dezelfde leverancier” is de slogan van de Hahn Cargo Services GmbH: van het lossen, het transport, het uitsorteren tot het papierwerk. De 8800 m² grote hal kan gemakkelijk ladingen van meerdere vrachtvliegtuigen stockeren. Om deze reden heeft Hahn Cargo Services GmbH beslist een ABUS videobewakingssysteem te installeren om in de toekomst een betere bewaking te garanderen voor alle gestockeerde goederen alsook het in- en uitladen ervan.

Uitdaging en oplossing:

 • Een feilloze bescherming van een zeer grote opslagplaats
 • Lange afstanden tussen de camera’s en de beeldopname apparaten
 • Exact gerichte en onopvallende bewaking van de laadzone
meer

Hybride videobewaking voor museum

Een moderne technologie voor onze “oude meesters”

Toepassing: Public Institutions
Art and Entertainment

Het Voswinckelshof museum te Dinslaken huisvest meerdere waardevolle doeken van Goya. Om veiligheidsredenen is het nodig om de personen die voor de doeken staan duidelijk te kunnen identificeren. Het huidige analoge videosysteem voldeed niet meer aan de bijzondere eisen en moest dus worden aangepast en uitgebreid. Daar er nieuwe IP camera’s moesten worden geïnstalleerd opteerden de verantwoordelijken voor een numerieke hybride beeldopname apparaat met 8 kanalen van ABUS. De bestaande camera’s en de nieuwe IP camera’s van ABUS  kunnen alzo bestuurd worden via één centrale.

Uitdaging en oplossing:

 • Het bestaande analoog systeem moet worden uitgebreid
 • De steeds wisselende tentoonstellingen vergen een flexibele installatie
 • De politie directieven vereisen gelaatsidentificaties
 • Product: numerieke hybride beeldopname apparaten, IP
meer

Videobewaking van een dierenartsenkliniek in Oberhaching

Toezicht houden dankzij de in serie gekoppelde camera’s van ABUS

Toepassing: Health and Social Care

Sinds 2003 is de dierenartsenkliniek in Oberhaching nabij Munchen één van de grootste privé dierenartsenklinieken in Beieren. Werken op het hoogste niveau op het vlak van technologie en ruimte is hier een evidentie. Teneinde de werking te optimaliseren van de hightech analyse apparaten heeft de directie geopteerd een modern ABUS videobewakingssysteem op basis van IP te installeren t om zo kwalitatieve prestaties te garanderen.

Uitdaging en oplossing:

 • Discrete bewaking en beelden met een hoge resolutie
 • Beeldopnames die beschermd zijn tegen pannes
 • Snelle installatie tijdens de openingsuren
 • Product: NVR, camera’s
meer

Videobewaking van bakkerij Bergmeister

Beveiliging van de hoofdzetel, de 18 filialen en de productie

Toepassing: Trade
Hotel and Gastronomy

Buiten enkele “nachtelijke kribbelingen” op de voorgevel zijn het voornamelijk de talrijke geld- en goederendiefstallen die de beheerder van de Bergmeister bakkerij aangezet hebben tot het uitrusten van zijn 18 filialen en zijn hoofdzetel met de video technologie van ABUS Security Center. Meerdere CCTV camera’s werden discreet en gecamoufleerd geïnstalleerd en verzekeren zo een discrete bewaking. Naast deze preventiemaatregel werd ook de productiehal van de bakkerij beveiligd. Zo draagt deze bewaking ook bij tot de verbetering van de productiviteit en de kwaliteit.

Uitdaging en oplossing:

 • Feilloze bewaking voor de binnenkant van de 18 filialen, doch onzichtbaar voor de klanten
 • Toegang van op afstand tot de videogegevens van de hoofdzetel, de filialen en de productiehal vanuit één centrale
 • Integratie van de camera’s in de productiehal
 • Product: numerieke analoge beeldopname apparaten, speciale camera’s
meer

Bescherming en beveiliging op de speelplaats dankzij videobewaking

Beveiliging school

Toepassing: Public Institutions
Education and Research

Ruzies, diefstal en moedwillige vernielingen komen tegenwoordig dagelijks voor in onze scholen. De Internationale Japanse School te Frankfurt toont ons dat het ook anders kan. Daar de meeste gevallen van dit geweld daden zijn van derden die zonder toelating de site van de school betreden, heeft deze school beslist de veiligheidstechnologie van ABUS aan te wenden teneinde de boosdoeners te identificeren. Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn zeer tevreden met deze bescherming. De camera’s hebben sowieso een afschrikkend effect op criminelen.

Uitdaging en oplossing:

 • Kwalitatieve bewaking voor buiten
 • Bevrediging van alle eisen verbonden aan de beveiliging
 • Product: NVR, speciale buitencamera’s
meer

Beveiliging van een gokzaal ADMIRAL PLAY

Videobewaking van een gokzaal

Toepassing: Trade
Art and Entertainment

Volgen artikel 6 UVV moeten gokzalen uitgerust zijn met optische videobewaking in de ruimtes aan de ingang. Deze wordt zichtbaar geïnstalleerd en bewaakt gedurende de volledige openingstijd. Om zich ook te beschermen tegen inbraak, diefstal, aanvallen en vandalisme werd de gokzaal ADMIRAL PLAY van Würselen uitgerust met een professioneel videobewakingssysteem van ABUS. De camera’s bewaken binnen en buiten op perfecte wijze.

Uitdaging en oplossing:

 • Feilloze en constante bescherming van een gokzaal van 1 200 m²
 • Gecertificeerde camera’s UVV
 • Product: numerieke analoge beeldopname apparaten, speciale camera’s
meer

Andere referenties