Wij specialiseren ons sinds decennia in ontwikkeling en productie. Onze partner bij de verkoop en service is traditioneel de speciaalzaak. Als u hulp bij het zoeken naar een speciaalzaak nodig heeft, maak dan gebruik van de zoekfunctie onder „leveranciers”.

Bij de volgende ABUS sloten bestaat deze mogelijkheid: bij ABUS deurbeveiligingen in verbinding met hangsloten en deurcilinders, en bij ABUS vensterbeveiligingen.
Deze kunt u in een willekeurige hoeveelheid bij uw speciaalzaak bestellen.

In principe wordt onderscheid gemaakt tussen dwarsgrendels voor huis- en woningsdeuren (van beide zijden vergrendelbaar) en grendels voor kelder-/zijdeuren (alleen van binnen vergrendelbaar). Meer informatie vindt u in het productbereik pantsergrendels.

In principe wordt onderscheid gemaakt tussen deur-bijzetsloten (opbouwsloten) met of zonder sperbeugel (aanwezigheidsbeveiliging bij het openen). Voor deuren met glas wordt het slot ook van binnen met een sleutel afgesloten. Meer informatie vindt u in het productbereik deur-bijzetsloten.

ABUS biedt voor alle profielcilinders een omvangrijke service aan. Bestel de gewenste deurcilinder met een sleutel als voorbeeld bij uw speciaalzaak. De dichtstbijzijnde speciaalzaak vindt u met de zoekfunctie onder „leveranciers”.

In principe wordt onderscheid gemaakt tussen beschermingsplaten voor huis- en woningsdeuren (afstand tussen deurklink en cilinder 92 mm) en beschermingen voor gangdeuren (afstand tussen deurklink en cilinder 72 mm). Meer informatie vindt u in het productbereik beschermingsplaten.

Om het slot soepel te maken en voor onderhoud kunt u het slot smeren met slotspray. Wij bevelen u aan onze slotspray PS 88 te gebruiken.

Raadpleeg een ABUS speciaalzaak bij u in de buurt. Bestel daar een nieuwe sleutel aan de hand van het sleutelnummer of een voorbeeldsleutel.

De dichtstbijzijnde speciaalzaak vindt u via „Dealer zoeken”.

Het ABUS cijfermechanisme is zeer complex en veilig. Daarom hebben wij helaas niet de mogelijkheid uw cijferslot zonder kennis over de geprogrammeerde codes te openen.

Een voorbeeldsleutel als sjabloon of het sleutelnummer zijn absoluut noodzakelijk. Zonder deze gegevens kunnen ook wij helaas geen nieuwe sleutel maken.

De afkortingen hebben de volgende betekenis:

  • B/SB: Blisterverpakking voor zelfbediening
  • EK: losse doos
  • gl.: gelijksluitend (meerdere producten kunnen met slechts één sleutel worden bediend)
  • vs.: verschillendsluitend (voor ieder product passen uitsluitend de meegeleverde sleutels)

Dat zijn sluitsystemen voor de producten. Indien meerdere producten gelijksluitend moeten zijn, is het zinvol om één van deze sluitsystemen te gebruiken. Dan past een sleutel bij alle sloten met hetzelfde nummer. Technisch verschillende producten niet van elkaar.

De producten kunnen altijd in wit of bruin worden geleverd, steeds meer producten in het programma zijn ook in zilverkleurig verkrijgbaar. Meer informatie hierover vindt u in de productbeschrijvingen onder de varianten.

Nee, de sloten kunnen voor beide zijden worden gebruikt.

Bij DIN links zijn de scharnieren aan de linkerzijde van het raam / de deur zichtbaar, bij DIN rechts aan de rechterzijde.

ABUS gebruikt kleuren overeenkomstig de volgende RAL-kleuren: wit: RAL 9016, bruin: RAL 8014, zilverkleurig: RAL 9006.

RAL-kleuren zijn gestandaardiseerde kleuren waarbij aan iedere kleur een eenduidig nummer is toegewezen. Zo kunnen kleuren – bijvoorbeeld bij verven, lakken en dergelijke – exact worden weergegeven zodat er geen kleurafwijkingen ontstaan. Zo passen bijzetsloten voor ramen of deuren precies bij de kleur van het kozijn.

Meer FAQs