ABUS helmen voor ieder terrein

Ervaringen uit de profsport, hooggekwalificeerde ontwikkelaars en moderne designs!

ABUS-helmen onderscheiden zich door hoogwaardige kwaliteitsmaterialen, optimale ventilatie en een zeer hoog draagcomfort. Ze bieden professionele en amateursporters de benodigde veiligheid, zowel op straat als op het terrein.

Ventilatie

Multi Position Design

Voor alle wielrenners vormt de strijd tegen de wind de grootste uitdaging. Het innovatieve Multi Position Design biedt een beperkt windvlak onder alle omstandigheden en een geoptimaliseerde aerodynamica – onafhankelijk van de stand van het hoofd en verschillende stromingshoeken

Maximum ventilation, good aerodynamics. ©ABUS

1. Tour

Alle luchtingangen zijn geopend.
Maximale ventilatie, goede aerodynamica

Optimised aerodynamics ©ABUS

2. Race

Door de houding van het hoofd beperken de lamellen aan de voorste luchtingangen de luchttoevoer. De aerodynamica wordt geoptimaliseerd.

Maximum aerodynamics, reduced ventilation ©ABUS

3. Sprint

De voorste luchtingangen worden compleet gesloten. Maximale aerodynamica, gereduceerde ventilatie.

   

Position Gif ©ABUS

Forced Air Cooling

Als het om de ventilatie gaat, sluiten wij geen compromissen.
De Innovative Forced Air Cooling Technology zuigt de instromende lucht aan, kanaliseert deze rondom het hoofd en zorgt zo voor een perfect klimaat.
Pas als de ventilatieopeningen effectief met elkaar zijn verbonden, bereiken de wielrenners de beste temperatuur om het hoofd en zo een hoog fietscomfort.

   

Flowstraps ©ABUS

FlowStraps

De FlowStraps van de  ABUS GameChanger zijn een innovatie voor ultimatieve comfort en aerodynamica. De vaste helmbandverdeling is een liefdesverklaring aan de instelbaarheid. Aanpassen hoeft niet meer. Door de speciaal ontwikkelde welving behoren fladder- en rijgeluiden tot het verleden.

   

Fitting

   

Padding and adjustment ©ABUS

Bekleding en verstelsysteem

De  ABUS GameChanger heeft een unieke combinatie van verstelsysteem en vlottend gelagerde bekleding. De bekleding wordt niet met klittenband vastgehouden, maar door inklemmen van de bekleding in een klem vastgezet aan de helmband.
De verbinding verhoogt het comfortabele gevoel voor de drager.

Ponytail

Geschikt voor paardenstaart

Het nieuwe verstelsysteem in ZOOM Ace biedt dragers met lang haar een comfortabel voordeel: De speciaal in het verstelsysteem aangebrachte uitsparing biedt voldoende plaats voor lang haar of een paardenstaart.
Lastige druk of zelfs hoofdpijn behoren tot het verleden.
Bovendien kan de ZOOM Ace door hoogteverstelling worden aangepast aan iedere voorwaarde van de drager.

AirPort

AirPort

De AirPort aan de achterzijde van de GameChanger biedt twee beslissende voordelen: De bril is veilig in de helm opgeborgen en geheel geïntegreerd in de aerodynamica van de helm. Wij noemen dat een praktisch, maar waardevol aerodynamisch voordeel.

Veiligheid en comfort

   

Acticage ©ABUS

ActiCage

De ABUS ActiCage is een in het EPS geïntegreerde structuurverandering die in veel sportieve helmen is ingebouwd. Dit biedt de drager een maximale bescherming bij optimale ventilatie en maximaal comfort.
Met de ActiCage kunnen ventilatieopeningen in de helm extreem groot uitvallen zonder dat de vereiste veiligheidsfunctie van de helm beperkt wordt.

   

ABS hard-shell or in-mold ©ABUS

Harde ABS-schaal of In-Mold

ABUS-helmen van harde ABS-schaal onderscheiden zich door hun robuustheid.
De slagvaste buitenschaal is bestand tegen kleinere stoten, bijvoorbeeld als de helm per ongeluk van de tafel of het fietsstuur valt.
In-Mold-helmen zijn goed geventileerde helmen waarvan de buitenschaal vast verbonden is met het opgeschuimde EPS.
Ze onderscheiden zich door een licht gewicht en een slank design.

Zichtbaarheid

Visibility

Voor extra veiligheid in het verkeer bieden ABUS-helmen reflectoren en LED-achterlichten.
Het hoog aangebrachte LED-achterlicht zorgt voor een betere zichtbaarheid. Deze kan niet door sjaals, hoge kragen of rugzakken worden bedekt. Supereffectieve reflectoren en doordachte posities verhogen de zichtbaarheid bij slechte weersomstandigheden en lichtverhoudingen.

Temple and lower edge protection © ABUS

Bescherming van slaap en onderkant hoofd

ABUS als pionier in de urbane veiligheid hecht grote waarde aan maximale bescherming bij maximaal draagcomfort.
Juist bij kinderen is het belangrijk om lichaamsdelen als slapen en nek bijzonder goed te beschermen. De bescherming van de onderkant ziet er bovendien nog goed uit en beschermt de helm tegen invloeden van buitenaf.