Slottechnologie

Veiligheid - Made in Germany

… dat is voor niet zomaar een reclameslogan, maar de basisfilosofie in ons dagelijks werk. Van hoogwaardige materialen en gepatenteerde veiligheidsoplossing tot innovatieve sluittechnologieën. ABUS-sloten Made in Germany worden met de hoogste precisie en een langjarige ervaring van meer dan 90 jaar in Duitsland geproduceerd.

Lock ©ABUS

1. Materialen

Speciaal gehard staal maakt onze producten extreem hard aan het materiaaloppervlak en extreem sterk in de materiaalkern. De beste oplossing tegen alledaagse, grove geweldsinwerkingen– van aanvallen door zagen of knijpen tot aan koudeaanvallen.

2. Powercell-technologie

De powercell-krachtcel biedt de hoogste bescherming tegen aanvallen door slaan of trekken. Deze is ingebouwd in de ketting-, Steel-O-Flex- en beugelsloten.

3. Power-link-technologie

Voor een extreme weerstand tegen grote trekkrachten biedt ABUS de power-link-technologie. Daarbij wordt bijvoorbeeld de ketting vastgezet in de ABUS-powercel wat het enorm veel moeilijker maakt om de ketting met alledaagse methoden uit het slot te trekken.

XPlus en Plus Cilinder

De hoogwaardige cilinders XPlus en Plus van ABUS bieden extreem hoge bescherming tegen manipulaties. Deze cilinders houden zowel stand tegen picking als openboorpogingen. Deze schijfcilinders zijn momenteel de veiligste cilinders die door ABUS worden ingebouwd.

1. Link Protection Shield

Met de Link-Protection-Shield-technologie van ABUS wordt de XPlus BORDO™ 6500 nog veiliger. De ingebouwde speciale klinknagels zijn flexibel, maar tegelijkertijd ook extreem robuust tegen aanvallen met een zaag.

XPlus and Plus Cylinder ©ABUS

Beugelsloten – aanbevolen door de politie

ABUS-beugelsloten bieden met een materiaaldikte tot 14 mm de grootst mogelijke weerstand voor fietsendieven. Dit soort fietssloten worden gezien als de veiligste.

Double Locking ABUS ©ABUS

1. Double locking

ABUS-beugelsloten zijn voorzien van een dubbele beugelvergrendeling in het slot. Dit mechanisme biedt extra bescherming tegen het openbuigen van de beugel met alledaagse methoden.

Comfort

Praktische features

Wij bij ABUS streven er niet alleen naar om het leven veiliger te maken, maar ook om veiligheid comfortabeler te maken. Hieronder krijgt u een overzicht met praktische details waarmee u het dagelijks gebruik van onze producten aangenamer kunt maken.

 

Verlichte cijfers

Verlichte cijfers

Net als bij de verlichte sleutels vereenvoudigen verlichte cijferrollen het dagelijks gebruik van uw slot. Met een druk op de knop worden de cijfers verlicht waardoor u de cijfercombinatie gemakkelijker kunt instellen, ook bij slechte lichtverhoudingen of in het donker.

Hoogwaardige cijferrollen met 2 componenten

Hoogwaardige cijferrollen met 2 componenten

Soms worden cijferrollen na langer gebruik onleesbaar, omdat de kleuren meestal opgedrukt zijn. Wij streven er echter naar dat u zo lang mogelijk plezier heeft met uw fietsenslot en fiets. Daarom produceren wij onze 2-componenten-cijferrollen uit twee speciale componenten waardoor een lange leefbaarheid gegarandeerd is.

Automatische cilinder

Automatische cilinder

Voor een comfortabele bediening van het slot zijn enkele ABUS-producten voorzien van een automatische cilinder. Hierdoor hoeft u het slot niet meer actief af te sluiten met de sleutel. U hoeft alleen het slot te openen en de sluitstiften in het slot te duwen. Door een zacht klikken hoort u dat het slot vergrendeld is.

Verlichte sleutel

Verlichte sleutel

Enkele van onze hoogwaardige ABUS-sloten worden standaard geleverd met een extra verlichte sleutel. Hierdoor kan het slot comfortabel worden geopend en gesloten, zelfs bij slechte lichtverhoudingen of in het donker.

Slothouders en -tassen

Een fietsenslot beschermt het beste als het gebruikt wordt. Om ervoor te zorgen dat het slot bij elke fietstocht een vaste plek op de fiets heeft, bieden wij verschillende houder- en transportoplossingen.
Zo heeft u het slot altijd bij de hand, als u het nodig heeft.

Lock brackets and bags © ABUS