ABUS vouwsloten

ABUS heeft met de Bordo een ware revolutie ontketend op het gebied van fietssloten. Met deze serie vouwsloten is zelfs een hele nieuwe soort fietssloten ontstaan. De fietssloten uit de Bordo-serie beschikken over eigenschappen die tot voor kort bij geen enkel ander slot te vinden waren. Zeer flexibel, laag gewicht en compact van vorm. Alle modellen uit de omvangrijke Bordo-serie beschikken over deze kenmerken. Van het superveilige vouwslot Bordo X-Plus en de klassieke Bordo tot het ultralichte model Bordo Lite. De grote verscheidenheid wordt nog eens benadrukt door de talrijke kleuren en verschillende sluitsystemen. Door het meegeleverde stijlvolle opbergtasje is meteen het probleem opgelost hoe je het vouwslot kunt meenemen.

De modellen

BORDO GRANIT XPlus 6500

Het premium product uit de serie, BORDO 6500 Granit XPlus, met zijn 5,5 mm dikke elementen, de XPlus cilinder met geharde slotbehuizing en speciale klinknieten aan de draaipunten, staat garant voor een  zeer hoge bescherming tegen intelligente en gewelddadig pogingen tot openbreken. Daardoor kunnen waardevolle fietsen in de stad , op onbewaakte plaatsen of bij Bike-evenementen zonder zorgen op slot gezet worden, zelf s’nachts. In drie mogelijke kleurvarianten is het slot een blikvanger op de fiets. Deze bonte keuze wordt door een twee componenten kunststof ommanteling van de elementen en een kleurrijk bijpassend Soft-Touch silikonen mantel van het slothuis bereikt. Daarnaast beschermen deze kenmerken de fiets bij het afsluiten tegen beschadigingen. De lengte van 85 cm. verschaft voldoende speelruimte om de fiets veilig aan een vaste verankering vast te zetten.

Bordo GRANIT X-Plus 6500

BORDO™ 6000/6100

Met zijn frisse nieuwe kleuren (rood, wit en zwart) en een vernieuwd ontwerp gaat de klassieke BORDO™ 6000/6100 het nieuwe seizoen in. Dit slot is verkrijgbaar in 2 lengtes: 75 cm en 90 cm. Daarnaast kunnen meerdere sloten met elkaar gecombineerd worden, zodat meerdere fietsen aan een vast object kunnen worden beveiligd. Voor mensen die "standaard" hun sleutel verliezen, is de BORDO™ 6100 Combo met individueel instelbare cijfercode het ideale alternatief. Daarmee kunnen vertrouwde cijfercombinaties worden ingesteld, zoals geboortedata en zorgen daarmee voor veelzijdig gebruik.
Een bijzonderheid is de BORDO™ 6000 Twin-Set. Daartoe behoren 2 BORDO™-sloten, die gelijksluitend met 4 dezelfde sleutels worden geleverd. Ideaal voor gezinnen.

Bordo 6000/6100
Bordo Big 6000

Bordo Big 6000

De Bordo Serie staat bekend als een echte probleemoplosser: Zo combineert dit innovatieve fietsslot zekerheid en flexibiliteit met een gering gewicht en een compacte bouw. Met de Bordo Big 6000 wordt nu het tot nog toe langste model ge-introduceerd.
Wie bij het afsluiten op grote variabiliteit is aangewezen vindt in de Bordo Big 6000 de juiste oplossing. Zijn totaal lengte van 120 centimeter is ideaal om één of meerdere fietsen aan een vaste verankering vast te zetten. Daarvoor is het aantal elementen verhoogt maar blijft de compacte bouw grotendeels onveranderd. Het centrale element is de verzonken scharnierconstructie: dankzij het bewezen Duimstok-principe laten de schakel-elementen zich afzonderlijk verdraaien. Daardoor heeft het slot lengte om af te sluiten en is het voor transport compact samen te vouwen.

Bordo 6000 ECOLUTION™

BORDO 6000 ECOLUTION™

De BORDO 6000 ECOLUTION™ is de perfecte oplossing voor de ecologisch verantwoorde fietser. Alle materialen zijn volledig scheidbaar en recyclebaar; de ecologische verpakking is tot een minimum beperkt. Het gebruikte kunststof en de bar coating zijn biologisch afbreekbare en gemaakt van natuurlijke vezels. De Oeko-Tex-gecertificeerde textielmateriaal voor de behuizing voldoet ook aan de eisen van ecologische duurzaamheid. De BORDO 6000 ECOLUTION™ garandeert een bijzonder hoge bescherming tegen diefstal dankzij de speciaal geharde slotbehuizing en speciale klinknagels op de verbindingen van de 5 mm dikke staven. Het product is verkrijgbaar in lengte 90 cm.

uGrip BORDO™ 5700

De uGrip BORDO™ is allesbehalve onopvallend: In vijf moderne kleuren en met een uitgesproken vorm van de uGrip BORDO™ 5700 is dit de perfecte metgezel voor styling bewuste fietsers met speciale veiligheidseisen.

Net als alle vouwsloten van de BORDO-serie is ook de uGrip een echte probleemoplosser: Met zijn verfijnde scharnier ontwerp combineert het IT-beveiliging en flexibiliteit met een laag gewicht en een compact ontwerp. De 5mm sterke verbindingsstangen tegen elkaar in worden gedraaid. Dit geeft het slot een totale lengte van 80 cm - perfect voor aansluiting op vaste objecten. Voor transport kan het vervolgens compact worden opgeklapt en gemakkelijk worden getransporteerd in de praktische tas met vergrendelingsmechanisme en bediening met één hand.

De technologische voordelen zijn door zijn innovatieve ontwerp een ding. De uGrip is het perfecte slot voor fietsers die styling erg belangrijk vinden. Of het nu in zwart, limoen, roze, oranje of blauw is - als toonaangevend accessoire is het een highlight op elke fiets.

uGrip Bordo 5700

Bordo Lite 6050

Met een gewicht van 650 g en drie nieuwe kleuren, introduceert ABUS een volgende stap in de ontwikkeling van vouwsloten. Het lichte gewicht is mogelijk door het gebruik van bijzonder lichte materialen en staallegeringen die bij de elementen en het slothuis zijn gebruikt. De elementen zijn voorzien van een kunstof coating om lakschade aan het fietsframe te voorkomen. Deze techniek maakt de diversiteit in kleuren mogelijk. De beide modellen, een met een cilinder en de ander met een cijfercode, zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, wit of klassiek zwart.

Bordo Lite 6050
Het ontwerp
De techniek
Zekerheidscheck