ABUS prezentuje rejestratory do monitoringu wideo klasy High-End z technologią Tribrid

Affing, 13.07.2012 r.

Nowy rejestrator do monitoringu wideo HDVR marki ABUS jako pierwszy obsługuje kamery analogowe, IP oraz HD-SDI w ramach jednego systemu. Dzięki temu klient może wykorzystać wszystkie zalety najnowocześniejszego monitoringu wideo, bez konieczności opowiadania się za określoną technologią. Za pomocą opracowanego przez nas konfiguratora online rejestrator HDVR można w kilku krokach dostosować do indywidualnych wymogów projektu, korzystając z ponad 250 dowolnie konfigurowalnych ustawień.

Nowy rejestrator do monitoringu wideo klasy High-End marki ABUS łączy najnowocześniejszą technikę z maksymalną wszechstronnością. Wykorzystując technologię Tribrid, rejestrator może przetwarzać sygnały analogowe, IP oraz HD-SDI, co jest nowatorskim rozwiązaniem w sektorze monitoringu wideo.

Wszystko jest możliwe: Jedno urządzenie do kamer analogowych, IP oraz HD-SDI
Przy maksymalnym wykorzystaniu rejestratora HDVR marki ABUS użytkownik ma do dyspozycji nawet 64 kanały analogowe lub 24 kanały IP czy też 16 kanałów HD-SDI. Można na przykład połączyć do 64 analogowych kamer lub 16 kamer IP z 32 kamerami analogowymi – w zależności od potrzeb. Dzięki niezależnej od zastosowanej w kamerach technologii konfiguracji systemu rejestrator HDVR może zastąpić nawet kilka konwencjonalnych systemów rejestrujących typu stand-alone. Możliwość uzyskania rozdzielczości HD na wszystkich kanałach prawie pięciokrotnie redukuje liczbę potrzebnych kamer w stosunku do standardowych kamer VGA.

Najnowocześniejsza architektura rejestratorów z procesorem Intel Core i7
Rejestrator HDVR marki ABUS jest przeznaczony do profesjonalnego użytku ciągłego. Przemysłowe komponenty o długiej żywotności, innowacyjny system chłodzenia i permanentna kontrola zakłóceń zapewniają sprawny zapis przez całą dobę.

Sercem rejestratora HDVR firmy ABUS jest najnowszej generacji procesor Intel-Core-i7. Dzięki wyjątkowej wydajności tych procesorów klasy High-End pochłaniające duże zasoby obliczeniowe sygnały wideo IP przetwarzane są z maksymalną prędkością oraz z zachowaniem najwyższego poziomu bezpieczeństwa. Zapis w standardzie HD w czasie rzeczywistym przy maksymalnej liczbie kanałów stawia wysokie wymogi pod względem miejsca w pamięci. Dlatego rejestrator HDVR posiada pamięć o pojemności nawet ośmiu TB, podzieloną na cztery dyski twarde o pojemności dwóch TB. Jeżeli tak duża pamięć nie jest potrzebna, konfiguruje się mniej dysków – wolne gniazda dysków twardych można wykorzystać, jeśli zajdzie taka potrzeba. System Raid, pozwalający na łączenie kilku dysków twardych w logiczny układ i tworzenie kopii zapasowych (podwójne zapisy danych lub parytety danych), zapewnia maksymalną sprawność oraz bezpieczeństwo danych. Do wyboru są dwa poziomy bezpieczeństwa RAID 1, 5 lub 10.

Oprogramowanie do zarządzania zasobami wideo VMS 7 wyznacza standardy
Zintegrowane oprogramowanie do zarządzania zasobami wideo VMS 7 firmy ABUS – made in Germany – przekonuje wysokimi standardami bezpieczeństwa przy jednoczesnej łatwości obsługi. Produkt jest wyposażony w system zdalnego dostępu do zasobów dodatkowych. Najwyższa stabilność systemu w 24-godzinnym trybie pracy i możliwości jego rozszerzenia o dodatkowe kamery czy pamięć sprawiają, że system sprawdzi się także w przyszłości, co czyni inwestycję maksymalnie bezpieczną.

Na miarę potrzeb -made in Germany
Dzięki bezpłatnemu konfiguratorowi HDVR– narzędziu online – instalatorzy mogą sami skonfigurować swój rejestrator HDVR w zależności od indywidualnych potrzeb. W oparciu o podstawowy wariant HDVR instalator sam określa najważniejsze komponenty sprzętowe, takie jak karty do monitoringu wideo, dyski twarde i konfiguracja systemu RAID. Spośród ponad 250 możliwych kombinacji w ciągu kilku dni konfigurowany jest wówczas skrojony na miarę rejestrator.

Ofensywa produktu do jesieni
Rejestrator HDVR jest już dostępny w dwóch wariantach. Urządzenia mogą rejestrować sygnały analogowe, a także sygnały IP lub HD-SDI oraz IP-Signale. Na specjalistycznych targach Security w Essen zostanie zaprezentowany rejestrator HDVR firmy ABUS, który obsługuje wszystkie trzy technologie.

Więcej informacji znajduje się na stronie www.hdvr.abus.com.