Najwyższe bezpieczeństwo w połączeniu z optymalnym stosunkiem ceny do jakości: Firma ABUS Pfaffenhain prezentuje nowy system zamykania Y14 Deltus

y14_deltus_system_intellitec_web

Jahnsdorf, 13 września 2012 r.

Firma ABUS Pfaffenhain przedstawia Y14 Deltus: Nowatorski, mechaniczny system zamykania z patentem do 2030 roku i dodatkową ochroną marki na czas nieograniczony. Innowacyjny system Intellitec zapewnia modelowi Y14 Deltus jedyną w swoim rodzaju cechę w zakresie bezpieczeństwa, zwiększając do maksimum zabezpieczenie przed otwarciem i oferując najwyższą w swojej klasie ochronę klucza przed skopiowaniem.

System zamykania Y14 Deltus jest dostępny w trzech stopniach bezpieczeństwa, otwierając szerokie pole do realizacji systemów zamków, od średnich po bardzo duże. Zakrzywiony profil konturu w Y14 Deltus – znany z systemu V14 i Y14 – gwarantuje optymalną ochronę przed włamaniem oraz zapewnia bardzo dużą stabilność klucza. Większa średnica rdzenia, wynosząca 14 mm oraz bardzo wysoki uchwyt klucza pozwala na zastosowanie systemu Y14 Deltus nawet w bardzo dużych systemach zamków. Suma parametrów technicznych tworzy wyjątkowy system zamykania, powierzany wykwalifikowanym doradcom ds. obiektów.

Ilustr. 1: System zamykania Y14 Deltus z systemem Intellitec

Opatentowany system Intellitec gwarantuje maksymalne bezpieczeństwo we wszystkich dostępnych stopniach systemu zamykania. Intellitec to nowo zaprojektowana jednostka kontroli, w którą wyposażone są klucze i wkładki. Wielowymiarowa kontrola kształtu i położenia przez system Intellitec zapobiega zamknięciu za pomocą nieupoważnionego lub dorobionego klucza:

Ilustr. 1: System Intellitec przy kluczu i wkładce modelu Y14 Deltus

W połączeniu z nową nakładką Combi Cap, którą zakłada się na klucz Y14 Deltus, mechaniczny system zamykania może pokazać swoje mocne strony także w systemach zamków mechaniczno-elektrycznych. Nakładka sprawia, że klucz Y14 Deltus staje się hybrydą i może obsługiwać wkładki zarówno mechaniczne, jak i elektryczne.

Ilustr. 3: System zamykania Y14 Deltus (stopień bezpieczeństwa KY14 Deltus) z nakładką Combi Cap

Klienci, używający własnych profili, skorzystają na prawnej ochronie przed kopiowaniem licznych rozwiązań technicznych systemu oraz niemal identycznej budowie rdzenia wkładki w porównaniu ze standardowym systemem Z14, V14 i Y14. Produkcja systemów zamków do sklepów specjalistycznych może być zatem kontynuowana przy użyciu tych samych komponentów.

Kontakt dla prasy w firmie ABUS Pfaffenhain

Osoba odpowiedzialna za zagadnienia związane z systemami zamków
Pani Claudia Keller
ABUS Pfaffenhain GmbH