Uniwersalny adapter do wkładek mechanicznych i elektronicznych w systemach zamków: ABUS Combi Cap

Jahnsdorf, 20.03.2013 r.

Combi Cap to nowo zaprojektowany przez firmę ABUS adapter do mechanicznych i elektronicznych wkładek. Wyjątkowość produktu polega na tym, że nakładkę można zastosować do wszystkich kluczy mechanicznych firmy ABUS Pfaffenhain. Doposażenie mechanicznych systemów zamków we wkładkę elektroniczną jest zatem dziecinnie proste.

Zamykanie, rejestracja, zapłata, włączanie, zabezpieczanie.

Wszystkie te czynności można dziś wykonać w obiekcie jednym kluczem. Nowo zaprojektowana nakładka do kluczy Combi Cap łączy w sobie funkcję zamykania, sterowania prawami dostępu oraz umożliwia integrację systemów zewnętrznych (np. barier czy terminali rejestracji czasu i terminali płatniczych). Combi Cap umożliwia zatem symbiozę mechanicznych i elektronicznych wkładek marki ABUS w systemie zamków i zapewnia użytkownikowi rozwiązania na miarę jego potrzeb.

Inteligentne i mimo to proste rozwiązanie

Nakładkę Combi Cap można w każdej chwili zamontować do wszystkich mechanicznych kluczy w systemach zamków ABUS. Dostępna jest ona także w wersji Proximity Tag. Korpus i zatrzask nakładki Combi Cap instalator może bez problemu zmontować i rozmontować. Combi Cap zmieści nawet dwa transpondery, które wykonują różne funkcje elektroniczne.

Bezpieczeństwo połączone w sieć

Wprowadzając nową nakładkę Combi Cap, firma ABUS stawia kolejny krok w kierunku maksymalnego bezpieczeństwa, łatwości obsługi i bezpieczeństwa w przyszłości dla użytkowników systemów zamków. Połączenie elektronicznych i mechanicznych wkładek w jednym systemie jest łatwe i przyjazne dla użytkownika dzięki nakładce Combi Cap. Możliwość doposażenia istniejącego systemu w Combi Cap oraz rozszerzenia systemów zamków to gwarancja bezpieczeństwa systemów zamków ABUS w przyszłości.

Połączenie wzornictwa i funkcjonalności

Combi Cap wyróżnia się nie tylko możliwością doposażenia i szerokim zastosowaniem, ale również ciekawym wzornictwem. Korpus i zatrzask nakładki Combi Cap są dostępne w ośmiu różnych kolorach, które można dowolnie zestawiać w nawet 64 kombinacje kolorystyczne. W systemach zamków kolory pozwalają na wyraźne zróżnicowanie uprawnień. Jednocześnie Combi Cap jest ciekawym akcentem stylistycznym dla klientów końcowych.

Kontakt dla prasy w firmie ABUS Pfaffenhain

Osoba odpowiedzialna za zagadnienia związane z systemami zamków
Pani Claudia Keller
ABUS Pfaffenhain GmbH