Duże uznanie specjalistów: Firma ABUS uhonorowana nagrodą „Goldener Protector 2013”

Affing, 10.07.2013 r.

W ramach targów SicherheitsExpo w Monachium firma ABUS Security-Center otrzymała kilka dni temu nagrodę Goldener Protector za bezprzewodową instalację alarmową Secvest 2WAY. Z czego szczególnie się cieszymy: W plebiscycie czytelników firma ABUS uplasowała się na pierwszym miejscu. Łącznie konkurowało 118 produktów z 78 firm, na które oddano 4500 ważnych głosów ekspertów branżowych, w tym także projektantów, architektów i dziennikarzy branżowych.

Rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa, które wypełniają lukę pomiędzy zabezpieczeniami mechanicznymi i elektronicznymi, są wysoko cenione zarówno przez konsumentów, jak i specjalistów. Potwierdza to przyznanie nagrody „Goldener Protector 2013” przez specjalistyczny magazyn „Protector” firmie ABUS za bezprzewodową instalację alarmową Secvest 2WAY. Oprócz klasycznych czujników i funkcji alarmowych system Secvest 2WAY posiada wyjątkowe, mechatroniczne zamki okienne i drzwiowe – co daje jedną z najbardziej efektywnych możliwości ochrony już przed samą próbą włamania: Przy próbie wyważenia okna lub drzwi natychmiast uruchamiają one alarm i jednocześnie stawiają intruzowi opór rzędu ponad 1 tony. Złodzieje są bez szans.

„Projektowanie i produkcja łączonych w sieć produktów w dziedzinie bezpieczeństwa to jedno z głównych pól działania grupy ABUS. Nagroda Goldener Protector za bezprzewodową instalację alarmową Secvest 2WAY umacnia i motywuje nas do konsekwentnej kontynuacji tego kierunku rozwoju”, wyjaśnia Marco Schmitt, kierownik działu sprzedaży na Niemcy, Austrię i Szwajcarię w firmie ABUS Security-Center.

Z okazji jubileuszu 40-lecia istnienia specjalistycznego magazynu Protector po raz pierwszy w tym roku nagrodę Protector Award przyznano za wyróżniające się produkty z dziedzinie techniki bezpieczeństwa. Najwyższym wyróżnieniem w każdej z trzech kategorii – „Technika sygnalizacji zagrożeń”, „Monitoring wideo” oraz „Kontrola dostępu” – jest nagroda „Goldener Protector”. Do głosowania uprawnieni byli stali czytelnicy magazynu oraz użytkownicy internetowego portalu Sicherheit.info, a wśród nich projektanci, architekci i dziennikarze branżowi. Oddano łącznie 4500 ważnych głosów, które rozdzieliły się na 118 zgłoszonych produktów z 78 firm. Po zliczeniu wszystkich głosów okazało się, że pierwsze miejsce w kategorii „Technika sygnalizacji zagrożeń” otrzymała bezprzewodowa instalacja alarmowa Secvest 2WAY marki ABUS.