Firma ABUS odnotowuje dodatni bilans z targów Hagemeyer Leistungsschau

Affing, 22.03.2013 r.

ABUS Security-Center odnotowuje dodatni bilans z targów Hagemeyer Leistungsschau 2013 w MOC. Główne stoisko niemieckiego producenta o powierzchni 28 m kw. oraz oddzielny dom pokazowy o powierzchni 12 m kw. odwiedziły setki partnerów firmy ABUS i potencjalnych klientów z branży elektrycznej, aby dowiedzieć się o monitoringu wideo HD-SDI przez kable koncentryczne, nowej linii produktów Eycasa oraz innowacyjnym asortymencie produktów typu Plug-and-Play.

ABUS Security-Center posiada właściwe produkty, by odnieść sukces wspólnie ze swoimi partnerami z branży elektrycznej. Potwierdza to pozytywny oddźwięk z branży elektrycznej na targach Hagemeyer Leistungsschau w Monachium, będących pierwszym dużym spotkaniem branżowym w tym roku. Firma ABUS prezentowała tam swoje produkty na stoisku głównym i stoisku z domem pokazowym. Szczególnym zainteresowaniem specjalistów z branży elektrycznej cieszył się asortyment produktów HD-SDI do monitoringu wideo w standardzie HD przez kable koncentryczne, nowa linia produktów Eycasa, bezprzewodowy system wideo do drzwi i domu, umożliwiający podgląd, rozmawianie, słuchanie i sterowanie, a także asortyment produktów dla sprzedaży detalicznej/„zrób to sam” z innowacyjnym wizjerem cyfrowym HD, który niedawno został wyróżniony aż w pięciu kategoriach renomowaną nagrodą Plus X Award.

HD-SDI – monitoring wideo w standardzie HD przez kable koncentryczne

Jednym z najgorętszych tematów targów Hagemeyer Leistungsschau był monitoring wideo HD-SDI. Dzięki HD-SDI w ramach istniejących instalacji CCTV można w jednej chwili uzyskać prawdziwą rozdzielczość HD, czyli 1080p. Zainstalowane kable koncentryczne można wykorzystać do przesyłania sygnału. Znajomość zagadnień z dziedziny IP nie jest już konieczna, aby czerpać korzyści z zalet monitoringu wideo w standardzie HD. Zgodnie z mottem „Wszystko od jednego dostawcy” firma ABUS oferuje wykwalifikowanym elektrykom kompleksową gamę produktów z sektora HD-SDI – począwszy od kamer do monitoringu wideo HD-SDI, przez odpowiednie rejestratory do monitoringu wideo, po stosowne okablowanie.

Eycasa: Dużo więcej niż domofon

Eycasa to zupełnie nowatorski pod względem funkcjonalności i wzornictwa, bezprzewodowy system wideo do drzwi i domu marki ABUS. Kompletny system stanowi sprytne połączenie monitoringu wideo, domofonu, automatycznego systemu otwierania drzwi oraz niezawodnego transferu radiowego o częstotliwości 2,4 GHz, w równym stopniu zapewniające bezpieczeństwo i komfort. Bezprzewodowy zestaw domofonowy Eycasa, w którego skład wchodzi stacja bazowa Eycasa oraz stacja wideo do drzwi Eycasa, można w każdej chwili rozszerzyć, np. o nawet 3 bezprzewodowe kamery i 3 moduły mobilne. Zasilanie elektryczne jest dostarczane przez transformator dzwonka lub baterie. Dzięki temu system Eycasa perfekcyjnie nadaje się do doposażania budynków. Konkretne zastosowanie systemu zaprezentowano we wspomnianym domu pokazowym – odwiedzających zachwyciło przede wszystkim bezprzewodowe sterowanie automatycznym systemem otwierania drzwi.

Przebój – asortyment typu Plug-and-Play

Również nowy asortyment typu Plug-and-Play powinien zapewnić duży obrót przy niewielkich kosztach doradztwa oraz instalacji. Sprawdzone produkty, takie jak bezprzewodowy domowy zestaw wideo z monitorem 3,5 cala oraz nowe projekty, takie jak bezprzewodowy wiodeodomofon, kompaktowa kamera sieciowa VGA, cyfrowy wizjer HD, kamery poklatkowe HD oraz bezprzewodowy domowy zestaw wideo z LAN, 7-calowym monitorem i dostępem z poziomu aplikacji mają zadatki na przeboje roku 2013.