Skrojone na miarę rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa dla branży elektrycznej: ABUS na targach Hagemeyer Leistungsschau

Affing, 13.02.2013 r.

W dniach od 8 do 10 marca 2013 r. firma ABUS Security-Center prezentowała w ramach targów Hagemeyer Leistungsschau w MOC w Monachium swoje innowacyjne produkty dla branży elektrycznej. Hitem na głównym stoisku niemieckiego producenta markowego o powierzchni 28 m kw. była linia produktów Eycasa oraz szeroki asortyment produktów dla sprzedaży detalicznej/„zrób to sam”, które mogą stać się prawdziwymi przebojami w branży.

Firma ABUS Security-Center oferuje branży elektrycznej w 2013 roku znacznie poszerzony asortyment produktów, który jest perfekcyjnie dobrany do potrzeb tej branży. Na pierwszym dużym spotkaniu branżowym roku w dniach od 8 do 10 marca na targach Hagemeyer Leistungsschau w MOC w Monachium odwiedzający mogli się od tym przekonać osobiście. Firma ABUS prezentuje swoje produkty na dwóch stoiskach w hali 2 (stoisko H2/18 i H2/20). Wyjątkowo interesujące propozycje: asortyment HD-SDI do monitoringu wideo w standardzie HD za pośrednictwem kabli koncentrycznych, nowa linia produktów Eycasa, bezprzewodowy system wideo do drzwi i domu, umożliwiający podgląd, rozmawianie, słuchanie i sterowanie, a także asortyment produktów dla sprzedaży detalicznej/„zrób to sam” z innowacyjnym wizjerem cyfrowym HD, który niedawno został wyróżniony aż w pięciu kategoriach renomowaną nagrodą Plus X Award.

HD-SDI dostarcza rozdzielczość HD przewodami koncentrycznymi

Jednym z głównym akcentów firmy ABUS Security-Center na targach 2013 jest monitoring wideo HD-SDI. W ramach istniejących instalacji CCTV elektrycy mogą w jednej chwili uzyskać doskonałą jakość HD w rozdzielczości 1080p, wykorzystując w tym celu kable koncentryczne do przesyłania sygnału. Znajomość zagadnień z dziedziny IP nie jest już konieczna, aby czerpać korzyści z zalet monitoringu wideo w standardzie HD. Zgodnie z mottem „Wszystko od jednego dostawcy” firma ABUS oferuje wykwalifikowanym elektrykom kompleksową gamę produktów z sektora HD-SDI – od kamery do monitoringu wideo HD-SDI, przez odpowiednie rejestratory do monitoringu wideo, po stosowne okablowanie.

Eycasa: Dużo więcej niż domofon

Eycasa to zupełnie nowatorski pod względem funkcjonalności i wzornictwa, bezprzewodowy system wideo do drzwi i domu marki ABUS. Kompletny system stanowi sprytne połączenie monitoringu wideo, domofonu, automatycznego systemu otwierania drzwi oraz niezawodnego transferu radiowego o częstotliwości 2,4 GHz, w równym stopniu zapewniając bezpieczeństwo i komfort. Bezprzewodowy zestaw domofonowy Eycasa, w którego skład wchodzi stacja bazowa Eycasa oraz stacja wideo do drzwi Eycasa, można w każdej chwili rozszerzyć, np. o nawet 3 bezprzewodowe kamery i 3 moduły mobilne. Zasilanie elektryczne jest dostarczane przez transformator dzwonka lub baterie. Dzięki temu system Eycasa perfekcyjnie nadaje się do doposażania budynków.

Przebój – asortyment dla sprzedaży detalicznej

Również nowy asortyment dla sprzedaży detalicznej powinien zapewnić duży obrót przy niewielkich kosztach doradztwa oraz instalacji. Sprawdzone produkty, takie jak bezprzewodowy domowy zestaw wideo z monitorem 3,5 cala oraz nowe projekty, takie jak bezprzewodowy wiodeodomofon, kompaktowa kamera sieciowa VGA, cyfrowy wizjer HD, kamery poklatkowe HD oraz bezprzewodowy domowy zestaw wideo z LAN, 7-calowym monitorem i dostępem z poziomu aplikacji mają zadatki na przeboje roku 2013.

„Cieszymy się, że osobiście będziemy mogli przedstawić naszym partnerom najnowsze innowacje firmy ABUS na targach Hagemeyer Leistungsschau”, wyjaśnia Marco Schmitt, kierownik działu sprzedaży na Niemcy, Austrię i Szwajcarię w firmie ABUS Security-Center. „Dzięki naszym nowym liniom produktów dla branży elektrycznej chcemy zacieśnić współpracę z tym sektorem i wspólnie odnosić sukcesy”, mówi Schmitt.