KeyGarage™ 787BIG – doskonałe miejsce na przechowywanie kluczy, kart kodowych itp.

Bild_KeyGarage™ 787BIG – szczególnie dużo miejsca na klucze i karty dostępu © ABUS

Wetter nad Ruhrą, 18.10.2013 r.

Seria produktów KeyGarage™ marki ABUS otrzymuje posiłki – w postaci nowego modelu 787 BIG. Nazwa to program: Więcej miejsca sprawia, że tymczasowe przechowywanie kluczy, kart kodowych czy dokumentów jest teraz jeszcze wygodniejsze. W dodatku wszędzie tam, gdzie zachodzi konieczność łatwej wymiany drobnych, cennych przedmiotów – w wypożyczalni samochodów, ośrodkach opieki ambulatoryjnej czy w codziennym życiu dużej rodziny.

ABUS KeyGarage™ 787 BIG to wyjątkowo przestrzenny produkt serii KeyGarage™. Większa pojemność schowka oraz nieduży, spłaszczony mechanizm wewnętrzny pozwala na przechowywanie nawet 30 kluczy lub całych pęków kluczy. Dodatkowy komfort zapewnia wyjmowany haczyk, na którym można zawiesić kilka kluczy.

4-cyfrowy kod liczbowy

Stabilna, metalowa obudowa z zamykaną klapką z ciśnieniowego odlewu cynku jest zabezpieczona indywidualnie wprowadzanym kodem liczbowym, który ustawia się pokrętłem. W razie potrzeby 4-cyfrowy kod można w każdej chwili łatwo zmienić. Pozwala to na elastyczne zarządzanie dostępem, poprzez określanie przez użytkownika kręgu upoważnionych osób oraz czasu autoryzacji.

KeyGarage™ 787 BIG można montować zarówno wewnątrz, jak i w zabezpieczonych przed czynnikami atmosferycznymi obszarach zewnętrznych – pokrywa z tworzywa sztucznego zabezpiecza mechanizm liczbowy przed wpływem czynników pogodowych. Model 787 BIG jest dostarczany z gwintowanymi złączkami do montażu naściennego.

Seria KeyGarage™ marki ABUS skład się teraz z sześciu modeli: W modelach 767 i 777 dostęp jest zabezpieczony kombinacją 10 cyfr, których nie ustawia się pokrętłem, lecz wprowadza na klawiaturze – wyjątkowo praktyczne rozwiązanie dla sektora komercyjnego, gdy mechanizm obsługuję się np. w rękawicach.

Wariant z pałąkiem

Wariant modelu 777 można bez problemu zamontować na gałkach drzwiowych czy poręczach za pomocą pałąka w osłonie z tworzywa sztucznego. Modele 787 oraz 797 mają taką samą konstrukcję, jak modele 767 i 777, ale są zamykane i otwierane pokrętłem, którym ustawia się 4-cyfrowy kod. Model 737 to najmniejsza wersja serii KeyGarage™, która nadaje się do przechowywania drobnych przedmiotów w podróży.

Szczegółowe informacje o produkcie: KeyGarage™ 787 BIG

Kontakt dla prasy w firmie ABUS Polska - Bezpieczeństwo w domu

Osoba odpowiedzialna za zagadnienia związane z bezpieczeństwem drzwi, okien, ochroną przeciwpożarową, kłódkami, bezpieczeństwem kontenerów