Secvest 2WAY: Ulubieniec publiczności teraz z monitoringiem obwodowym

Affing, 17.12.2012 r.

Historia sukcesu jednej z najczęściej sprzedawanych w Niemczech centrali alarmowych wciąż jest pisana. Znany z aktywnej mechatronicznej ochrony przed włamaniem system Secvest 2WAY jest już dostępny w wersji z monitoringiem obwodowym i jeszcze łatwiejszy w obsłudze.

Secvest 2WAY, czyli „narodowa instalacja alarmowa” do użytku prywatnego oraz drobnych przedsiębiorstw, została jeszcze bardziej udoskonalona. Oprócz znanych zalet, takich jak możliwość podłączenia mechatronicznych czujników, łatwość ich instalacji i obsługi oraz elegancki wygląd, system Secvest 2WAY zyskał zewnętrzny bezprzewodowy czujnik ruchu do monitoringu obwodowego. Instalacja sygnalizuje teraz obecność nieproszonych gości w ogrodzie, na tarasie i drogach dojazdowych – na długo przed zbliżeniem się intruza do budynku.

Odstraszanie i alarmowanie

Zewnętrzny bezprzewodowy czujnik ruchu pełni zarówno funkcję odstraszającą, jak i alarmową. Ruch w monitorowanym obszarze zewnętrznym jest niezawodnie wykrywany przez dwa wbudowane w czujniku elementy PIR nawet z odległości 30 m. Centrala Secvest 2WAY reaguje na to podwójnie: Aby odstraszyć włamywacza, centrala uruchamia błyskanie bezprzewodowej syreny zewnętrznej Secvest i wyciszony sygnał akustyczny alarmu obwodowego. Równocześnie domownicy są informowani o alarmie obwodowym na monitorze oraz poprzez specjalne dźwięki ostrzegawcze. Wyjątkowo praktyczne zalety: Dzięki zasilaniu bateriami zewnętrzny bezprzewodowy czujnik ruchu można instalować w obrębie zasięgu niemal wszędzie.

Większy komfort obsługi dzięki nowemu pilotowi zdalnego sterowania

Oprócz rozszerzonej funkcjonalności system Secvest 2WAY jest jeszcze wygodniejszy w obsłudze. Na targach Security 2012 firma ABUS zaprezentowała nowy model pilota zdalnego sterowania Secvest 2WAY, w którym zoptymalizowano zasięg, funkcjonalność i wzornictwo. Za pośrednictwem pilota użytkownik jest na bieżąco informowany o statusie centrali alarmowej poprzez sygnały optyczne i akustyczne. W asortymencie produktów Secvest 2WAY nowością jest także klucz chipowy Proximity. W klasycznym wzornictwie „ABUS Diskus” jest teraz eleganckim urządzeniem, pozwalającym na bezdotykowe aktywowanie i dezaktywowanie systemu Secvest 2WAY bez wprowadzania kodu.

Rozbudowana bezprzewodowa instalacja alarmowa Secvest 2WAY sprawia, że ochrona przed codziennymi zagrożeniami jest łatwa i wygodna jak nigdy dotąd: System zapewnia mechatroniczną ochronę przed włamaniem, zabezpiecza przed ogniem lub dymem, w sytuacjach awaryjnych czy też w przypadku szkód związanych z wodą.