Teraz gratis do iPhone'a i iPada – innowacyjna aplikacja do ochrony przeciwpożarowej marki ABUS

Jetzt gratis für´s iPhone und iPad – die innovative Brandschutz-App von ABUS

Wetter nad Ruhrą, 13.11.2012 r.

„Gdzie powinno się zamontować czujniki dymu?”, „Czy w moim województwie istnieją już przepisy regulujące kwestię stosowania czujników dymu?”, „Jak mogę ugasić pojawiający się ogień?” – bezpłatna aplikacja „Ochrona przeciwpożarowa” od firmy ABUS, eksperta w dziedzinie bezpieczeństwa, dostarcza odpowiedzi nie tylko na tak palące pytania! Aplikacja oferuje więcej: Interaktywny system planowania czujników dymu pomoże użytkownikowi w mgnieniu oka zaplanować optymalne wyposażenie własnych czterech kątów w ratujące życie urządzenia!

Dla każdego powinno być oczywiste, że ochrona przeciwpożarowa zalicza się do najważniejszych środków prewencyjnych w kwestiach bezpieczeństwa. W końcu chodzi tu o zdrowie i życie. Podobnie zapatrują się na to kraje związkowe Niemiec – najnowszym przykładem jest Nadrenia Północna-Westfalia, gdzie 5 listopada 2012 roku tamtejsze władze ogłosiły wprowadzenie w tym kraju obowiązku korzystania z czujników dymu.

Bezpłatna aplikacja „Ochrona przeciwpożarowa” firmy ABUS jest ważnym drogowskazem w tej złożonej tematyce. Oprócz informacji na temat ustawowego obowiązku stosowania czujników dymu w krajach związkowych Niemiec zapewnia również przydatny system planowania czujników dymu z intuicyjną obsługą. Po wprowadzeniu liczby pokoi oraz sposobu użytkowania pomieszczeń analizowane jest indywidualne zapotrzebowanie w zakresie zabezpieczeń i system ustala niezbędne wyposażenie. Propozycje z produktami i ich rozmieszczeniem można wówczas wysłać drogą elektroniczną, traktując je jako „listę zakupów”.

Ponadto aplikacja „Ochrona przeciwpożarowa” przekonuje rozbudowanym działem „Pytania i odpowiedzi”, informacjami na temat produktów marki ABUS oraz ich montażu, konserwacji i pielęgnacji. Zawiera również wskazówki dotyczące skutecznego zwalczania ognia oraz interaktywny quiz na temat gaszenia pożarów.

Aplikacja „Ochrona przeciwpożarowa” jest dostępna na iPhone'a i iPada – można ją pobrać bezpłatnie w sklepie iTunes-Store.

Kontakt dla prasy w firmie ABUS Polska - Bezpieczeństwo w domu

Osoba odpowiedzialna za zagadnienia związane z bezpieczeństwem drzwi, okien, ochroną przeciwpożarową, kłódkami, bezpieczeństwem kontenerów