Więcej niż domofon: Bezprzewodowy system wideo do drzwi i domu marki ABUS jest już dostępny

Pliki do pobrania dotyczące informacji prasowej

Affing, 22.05.2013 r.

System Eycasa firmy ABUS Security-Center otwiera partnerom firmy nowe pole do działania: wideodomofony. System Eycasa jest połączeniem monitoringu wideo, domofonu i automatycznego systemu otwierania drzwi. Ponadto można podłączyć do niego nawet trzy opcjonalne kamery zewnętrzne Eycasa. Dzięki technologii radiowej pracochłonne układanie przewodów jest zbędne.

„Komunikacja. Monitoring. Otwieranie” – takim mottem można określić sprytne połączenie w bezprzewodowym systemie wideo do drzwi i domu Eycasa funkcji monitoringu wideo, domofonu i automatycznego systemu otwierania drzwi. Osoba dzwoniąca do drzwi jest bezbłędnie identyfikowana przez stację wideo za pomocą zintegrowanej kamery. Szyfrowana technologia cyfrowej transmisji bezprzewodowej o częstotliwości 2,4 GHz umożliwia przesyłanie obrazu na żywo ze stacji wideo bezpośrednio do monitora stacji bazowej. Wystarczy rzucić okiem, odezwać się przez wbudowany mikrofon do osoby przed drzwiami, w razie potrzeby otworzyć drzwi jednym naciśnięciem przycisku i gotowe.

Kompletny zestaw zwiększający bezpieczeństwo oraz komfort obsługi przy drzwiach

Bezprzewodowy zestaw domofonowy zawiera stację bazową z 7-calowym ekranem dotykowym i urządzeniem głośnomówiącym oraz stację wideo z funkcją dzień/noc i wbudowanym domofonem. Stacja wideo posiada czytnik Proximity, który umożliwia wejście bez użycia klucza za pomocą chipa Proximity firmy ABUS.

Możliwość rozszerzenia systemu o nawet trzy kamery zewnętrzne z funkcją dzień/noc

Ponadto można podłączyć do niego nawet trzy opcjonalne kamery zewnętrzne Eycasa. Posiadają one oświetlacz podczerwieni do trybu nocnego oraz czujnik PIR do detekcji ruchu. Kamera zewnętrzna Eycasa ułatwia też nadzorowanie dzieci. Jeżeli na przykład Państwa pociechy bawią się w ogrodzie, można obserwować zabawę na obrazie na żywo, a w razie konieczności w porę interweniować. Funkcja dzień/noc zapewnia ostrość obrazów z kamery przez całą dobę. Oczywiście kamerę zewnętrzną można wykorzystać również do monitoringu wideo na tarasach, balkonach, w garażach czy wejściach do piwnicy.

Łatwość montażu dzięki bezprzewodowej transmisji danych

Eycasa jest systemem, który specjalista może szybko zamontować i przekazać użytkownikowi końcowemu. Pracochłonne układanie przewodów do transmisji danych jest tutaj zbędne: Wszystkie komponenty systemu Eycasa wymieniają się sygnałami wideo, audio i sterującymi drogą radiową. Dlatego system Eycasa idealnie nadaje się do doposażania budynków.