Wyróżniona technika zabezpieczeń: Nagroda Plus X Award za cyfrowy wizjer HD marki ABUS

Affing, 21.03.2013 r.

Cyfrowy wizjer HD jest jednym ze zwycięzców prestiżowej nagrody Plus X Award 2013, najważniejszej na świecie nagrody za innowacje w dziedzinie technologii, sportu i stylu życia. Jurorzy nagrodzili cyfrowy wizjer aż w pięciu kategoriach. Kompaktowe urządzenie otrzymało nagrodę w następujących kategoriach: innowacja, jakość, wzornictwo, komfort obsługi i funkcjonalność. Prosta i genialna zasada: Cyfrowy wizjer HD w szybki oraz prosty sposób zakłada się na klasyczny wizjer i może on przesyłać podgląd na żywo do wyświetlacza wewnątrz.

Ważnym warunkiem podczas projektowania produktu było zwiększenie standardu bezpieczeństwa w prywatnych domach za pomocą prostego w instalacji i obsłudze urządzenia. Po włączeniu cyfrowego wizjera HD użytkownik otrzymuje bardzo ostry obraz na żywo z obszaru wejścia. Jakość obrazu zapewnia kamera o rozdzielczości 720p w standardzie HD oraz kolorowy wyświetlacz 2,4 cala. Szeroki kąt widzenia na wyświetlaczu sprawia, że także dzieci i osoby starsze z łatwością mogą bezbłędnie zidentyfikować osoby po drugiej stronie drzwi. Cechy szczególne: Zaraz po uruchomieniu wizjer HD wykonuje trzy pojedyncze zdjęcia, które można zapisać na opcjonalnej karcie micro SD. Pozwala to później z łatwością sprawdzić, kto stał za drzwiami. W kompletnym zestawie firma ABUS dostarcza wszystko, co jest potrzebne do doposażenia – wraz z optycznym wizjerem, bateriami, uchwytem i narzędziami do montażu.

„Cyfrowy wizjer HD z naszego nowego asortymentu produktów typu Plug&Play zrobił furorę już na naszym stoisku na targach Security 2012. Nagroda Plus X Award potwierdza naszą strategię, by oprócz profesjonalnych rozwiązań w dziedzinie bezpieczeństwa projektować także produkty dla klienta końcowego, który może bezpośrednio je zastosować”, wyjaśnia Marco Schmitt, kierownik działu sprzedaży na Niemcy, Austrię i Szwajcarię w firmie ABUS Security-Center.

Nagroda Plus X Award uznawana jest za jedno z najbardziej renomowanych wyróżnień dla produktów konsumenckich. W skład znamienitego jury wchodzą niezależni specjaliści, wśród których znajdują się znani dziennikarze branżowi oraz osobistości z branży. Wyróżnia się produkty o szczególnych walorach innowacyjnych, które wyznaczają standardy także pod względem łatwości obsługi.

Tutaj można znaleźć więcej informacji na ten temat .