Firma ABUS sponsoruje profesjonalny zespół kolarski Bora-Argon 18

Teaserkachel-Image_ABUS-wird-Helmsponsor-des-Profi-Radteams-Bora-Argon-18

Pliki do pobrania:

Warszawa, Polska – 4 grudnia 2014 – Firma ABUS zostaje oficjalnie sponsorem i firmą wspierającą technologicznie profesjonalny kontynentalny zespół UCI – Bora-Argon18. Jako część swojego wkładu sponsorskiego firma ABUS dostarczy zawodowcom najwyższej klasy kask rowerowy. Będzie o specjalna wersja topowego modelu ABUS Tec-Tical Pro v.2. Dodatkowo ABUS jako ekspert od zabezpieczeń dostarczy zespołowi nowoczesne systemy zabezpieczeń mechanicznych i elektronicznych w siedzibie zespołu oraz w pojazdach technicznych.

Christian Bremicker, CEO grupy ABUS: "Cieszymy się z tej nowej współpracy w świecie sportu"

Według Christiana Bermickera – CEO grupy ABUS – za pomysłem podjęcia partnerstwa między ABUS i Bora-Argon 18 przemawia w dużej mierze międzynarodowy, profesjonalny wymiar współpracy, typowo niemieckie korzenie zespołu kolarskiego oraz podobna filozofia. „Silne powiązanie z czołowym zespołem kolarskim to naturalny krok w strategicznym rozwoju firmy. Dzięki temu mamy wspaniałą okazję aby zaprezentować nasze produkty szerokiej publiczności w kontekście rywalizacji sportowej a dodatkowo możemy liczyć na współpracę z zawodnikami przy rozwijaniu naszych kasków. Życzę wszystkim zawodnikom i współpracownikom powodzenia w nowym sezonie startowym” – mówi Bremicker.

Bora-Argon 18 (znany jako NetApp-Endura): obecnie najbardziej utytułowana drużyna kolarska w Niemczech

Zespół Bora-Argon 18, nadal znany jest jako NetApp-Endura, współzawodniczy w UCI Professional Continental i jest obecnie jedną z najbardziej utytułowanych drużyn kolarskich w Niemczech. Zespół jest znany również z bardzo dobrych występów podczas Tour de France w 2014, podczas którego zajął 7 miejsce w klasyfikacji drużynowej oraz zajął trzecie miejsce podczas etapu drużynowej jazdy na czas. Zespół Bora-Argon 18 to niemiecka drużyna w skład której wchodzą zawodnicy z różnych krajów w tym Bartosz Huzarski (34, POL)

O ABUS

Od roku 1924 firma ABUS dostarcza najwyższej klasy rozwiązania z zakresu bezpieczeństwa oferując innowacyjne rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa domowego oraz bezpieczeństwa rowerów. Razem z rozwojem produkcji zabezpieczeń rowerowych oraz motocyklowych dynamicznie rozwija się oferta na wysokiej klasy kaski oraz sakwy. ABUS jest dostawcą wysokiej klasy kasków dedykowanych dla użytkowników rowerów szosowych.Partnerstwo jest zaplanowane na dwa lata.

Kontakt dla prasy w firmie ABUS Polska - Bezpieczeństwo w podróży

Osoba odpowiedzialna za zagadnienia związane z bezpieczeństwem w podróży
Pan Piotr Szczygłowski
E-mail: mobilesecurity@abus.pl