Nagroda red dot award: Torby rowerowe serii Lyria w drodze do sukcesu

Wetter nad Ruhrą, 15.03.2013 r.

Za przemyślany i innowacyjny projekt oraz estetyczną formę seria toreb rowerowych Lyria została teraz wyróżniona prestiżowym znakiem jakości red dot award: product design 2013 .

„Wspaniały sukces wspaniałych toreb!”, podkreśla Torsten Mendel, menedżer ds. marketingu i PR w zakresie bezpieczeństwa mobilnego w firmie ABUS. „W serii Lyria świadomie skupiamy się na kobietach, by sprostać ich marzeniom posiadania ekskluzywnych i funkcjonalnych przedmiotów. Zdaje się, że nam się to udało”, wyjaśnia z zadowoleniem. 37-osobowe jury, w którym zasiadali renomowani specjaliści, w trwającym kilka dni procesie ewaluacji badało jakość wykonania wszystkich zgłoszonych projektów. Z serią Lyria firma ABUS zdołała pokonać propozycje łącznie 1865 producentów, projektantów i architektów z 54 krajów.

Po zdobyciu w ubiegłym roku nagrody GOOD DESIGN Award muzeum architektury i wzornictwa Athenaeum w Chicago/USA firma ABUS, specjalista w zakresie bezpieczeństwa mobilnego, kontynuuje sukces swojej serii toreb Lyria również w roku 2013.

Cztery modele z tej serii w modnym, granatowym kolorze są wykonane z wodoszczelnego i wytrzymałego poliuretanu, poliestru 600D oraz tkaniny 210D Oxford Nylon, cechują się wyjątkową wytrzymałością i umożliwiają różnorodne zastosowania, w tym zamocowanie również z boku roweru. Wygodny dostęp do wnętrza i zatrzaskowe mocowania KLICKfix ułatwiają korzystanie z torby. Zaakcentowane szczegóły z odblaskowymi elementami i aplikacjami oraz funkcjonalny podział wnętrza – modele te spełniają wszystkie życzenia nowoczesnej rowerzystki.

Tutaj można dowiedzieć się więcej o produkcie

Kontakt dla prasy w firmie ABUS Polska - Bezpieczeństwo w podróży

Osoba odpowiedzialna za zagadnienia związane z bezpieczeństwem w podróży
Pan Piotr Szczygłowski