Koncentracja na kompleksowym bezpieczeństwie: Grupa ABUS na targach Security 2012

Affing, 31.07.2012 r.

Mnogością nowości z dziedziny bezpieczeństwa domu i obiektów grupa ABUS zaprezentowała na targach Security 2012 w Essen prawdziwy pokaz innowacyjnych fajerwerków. Niemiecki producent wysokiej jakości produktów konsekwentnie podąża drogą swojej strategii, by łączyć mechanikę, elektronikę, systemy alarmowe oraz monitoring wideo w kompleksowe rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa. Przykładem takiego kompleksowego zastosowania jest nowy bezprzewodowy system alarmowy Ultivest firmy ABUS, łączący aktywną ochronę antywłamaniową z funkcja wideo, kontrolę dostępu oraz możliwość podłączenia do automatyki w budynku (KNX), który świętuje swoją światową premierę na targach Security 2012.

Obecność grupy ABUS na targach „Security 2012” w Essen (25-28.09.2012 r.) powinna wzbudzić duże zainteresowanie publiczności z branży. W tym roku po raz pierwszy grupa zaprezentuje się na dwóch stoiskach, gdzie wszystko będzie się kręcić wokół tematu kompleksowej ochrony życia i wartości materialnych.

Spektakularny występ na targach

Największa w historii firmy ABUS powierzchnia wystawiennicza mieści się w hali 1, stoisko 108. Na powierzchni 528 m2 cztery spółki grupy – ABUS August Bremicker Söhne, ABUS Pfaffenhain, ABUS Security-Center oraz Seccor – po raz pierwszy wspólnie zaprezentują swoje produkty. Na stoisku zaangażowano ponad 90 pracowników firmy ABUS, którzy osobiście wyjaśnią odwiedzającym wszelkie kwestie.

Największą atrakcją jest „Dom ABUS”, w którym firma zamontowała swoje produkty zgodnie z ich przeznaczeniem i objaśniła je. W „Sklepie koncepcyjnym ABUS” zaprezentowano partnerom firmy ABUS możliwości stworzenia ze sklepu prawdziwego magnesu, przyciągającego klientów. ABUS dzieli się sugestiami na temat aranżacji okien wystawowych i przedstawia swój zmodyfikowany system Shop-in-Shop. Na głównym stoisku targowym prezentują się wszystkie produkty grupy ABUS w całej okazałości. By stworzyć miłą atmosferę do rozmów i nawiązywania nowych kontaktów, firma ABUS otworzy kawiarenkę w centrum stoiska.

Hitowe produkty firmy ABUS

Do hitów na stoisku targowym, oprócz licznych innowacji mechanicznych, zaliczają się wzbogacone o nowe funkcje, bezprzewodowe centrale alarmowe Secvest 2WAY oraz Secvest IP. Na przykład wyposażona w zdalny klucz IP centrala Secvest IP dysponuje wkładką, która posiada opartą na aplikacji funkcjonalność, pozwalającą na jej obsługę bez użycia klucza. Oprócz tych nowinek technicznych pojawi się również przyszłościowa wizja centrali alarmowej Secvest.

Kolejnym hitem jest zupełnie nowy asortyment kamer HD-SDI oraz IP, rejestrujących w czasie rzeczywistym obrazy o rozdzielczości 1080 p, pierwszy rejestrator HDVR do monitoringu wideo z technologią Tribrid oraz linia Eycasa – domofon z systemem weryfikacji wideo. Wśród prezentowanych na stoisku produktów znajdzie się także nowo zaprojektowany system zamykania Y14 Deltus z najlepiej w swojej klasie zabezpieczonymi prawnie rozwiązaniami technicznymi oraz ochroną przed kopiowaniem, a także innowacyjne systemy kontroli dostępu serii CodeLoxx. Można również na żywo przetestować nowiutką kamerę sportową firmy ABUS, której filmy z wyczynów zawodowych sportowców i pasjonatów sportów ekstremalnych robią już furorę na portalu Youtube.

Nowy bezprzewodowy system alarmowy klasy High-End Ultivest na własnym stoisku targowym

Druga, mniejsza powierzchnia wystawiennicza w hali 1, stoisko 144, jest zarezerwowana wyłącznie dla nowego bezprzewodowego systemu alarmowego Ultivest marki ABUS. W projektowanie tego systemu alarmowego klasy High-End zaangażowano całą wiedzę grupy ABUS. Instalacja Ultivest jest zatem połączeniem aktywnej ochrony antywłamaniowej z komponentami mechatronicznymi, funkcji wideo, kontroli dostępu oraz możliwości podłączenia do systemu sterowania w budynku za pomocą KNX. Aby w pełni wykorzystać niebywałą wydajność nowej centrali alarmowej, firma ABUS sprzedaje system Ultivest przez wybrany krąg specjalnie przeszkolonych instalatorów Ultivest. Zgodnie z tą strategia sprzedaży stoisko targowe z systemem Ultivest będzie dostępne dla dziennikarzy branżowych oraz akredytowanych gości.

„Targi Security 2012 to kamień milowy w historii firmy ABUS. Po raz pierwszy wszystkie cztery spółki grupy zaprezentowały na jednym stoisku pełną moc innowacyjną grupy ABUS”, wyjaśnia Michael Bräuer, kierownik działu marketingu i PR w firmie ABUS.

Kontakt dla prasy

W sprawie informacji dla prasy prosimy bezpośrednio kontaktować się z odpowiednimi przedstawicielami przedsiębiorstwa: ABUS KG, ABUS Security-Center i ABUS Pfaffenhain.

Do strony z danymi kontaktowymi