ABUS Security-Center GmbH stawia na region gospodarczy Augsburg

Pliki do pobrania dotyczące informacji prasowej

Affing, 22.05.2013 r.

ABUS Security-Center, producent innowacyjnych systemów alarmowych i monitoringu wideo, powiększa swoją siedzibę w Affing i tworzy nowe miejsca pracy. Przed kilkoma dniami świętowano zawieszenie wiechy w nowym, trzypiętrowym budynku firmy, który zapewni miejsca pracy dla nawet 100 nowych pracowników. Do sierpnia 2013 roku powstaną tu nowocześnie urządzone biura, laboratoria badawcze, pomieszczenia konferencyjne, strefy do organizowania imprez i wystaw.

ABUS Security-Center nadal inwestuje w region gospodarczy Augsburg. Widocznym tego znakiem jest nowy, trzypiętrowy budynek na terenie siedziby przedsiębiorstwa w Affing, który na powierzchni brutto ponad 2300 m2 od sierpnia 2013 roku zapewni pracę nawet dla 100 nowych pracowników. Ekologicznie ogrzewany za pomocą pozyskiwanej z otoczenia i przesyłanej na odległość energii budynek posiada elastyczny układ przestrzenny, na którym wkrótce pojawią się nowoczesne biura i laboratoria badawcze. Przyjemną atmosferę pracy zapewni nie tylko naturalne oświetlenie przez atrium i galerię budynku, lecz również publiczne strefy spotkań z możliwością ich rozbudowy. Do kontaktu z firmami z branży bezpieczeństwa przewidziano salon wystawowy ze stałą ekspozycją innowacyjnych produktów firmy ABUS oraz kilka sal konferencyjnych. Nowy budynek uzupełnia trzy istniejące budynki siedziby przedsiębiorstwa, w których mieszczą się obecnie działy: rozwoju produkcji, kontroli jakości, sprzedaży, marketingu, obsługi technicznej oraz centrum szkoleniowe.

„Zapotrzebowanie na dodatkowe miejsce, możliwość przyszłej rozbudowy oraz odpowiedzialność wobec naszych klientów i pracowników, by produkować związane z bezpieczeństwem wyroby w optymalnych warunkach i zgodnie z najnowszymi standardami technicznymi, skłoniły nas do decyzji o rozbudowie siedziby naszego przedsiębiorstwa”, wyjaśnia Benjamin Pflaum, dyrektor ABUS Security-Center. „Identyfikujemy się ze regionem gospodarczym Augsburg”, mówi Pflaum, „stąd pochodzi większość zaangażowanych pracowników, którym zawdzięczamy sukces naszego przedsiębiorstwa.” Wraz z kolegami z międzynarodowego centrum logistyki w Augsburgu oraz ich pracownikami terenowymi firma ABUS Security-Center zatrudnia obecnie na stałe 147 pracowników w regionie gospodarczym Augsburg.

ABUS Security-Center to producent innowacyjnych instalacji alarmowych i systemów monitoringu wideo. 100-procentowa spółka córka renomowanej firmy ABUS KG od 1999 roku skupia się na związanych z bezpieczeństwem potrzebach drobnych i średnich przedsiębiorstw oraz odbiorców prywatnych. Na pierwszym planie działalności znajduje się opracowywanie wyjątkowo przyjaznych dla użytkownika i kompleksowych produktów w sektorze bezpieczeństwa: Połączenie mechaniki, elektroniki, systemów alarmowych i wideo. ABUS Security-Center z siedzibą w regionie Augsburg posiada swoje zakłady produkcyjne, badawcze i projektowe także Kilonii oraz Taipeh. Zakorzeniona w Europie firma ma zasięg międzynarodowy i jest reprezentowana w ponad 20 krajach.