Nowa szwajcarska filia: ABUS Security-Center przejmuje TRIGRESS Security

Affing, 23.09.2013 r.

Pod kierunkiem nowego dyrektora, Christiana Maaga, spółka ABUS Security-Center z dniem 16.08.2013 roku przejęła firmę TRIGRESS Security. Przejęcie to jest logicznym skutkiem wieloletniej, opartej na wzajemnym zaufaniu współpracy niemieckiego producenta wysokiej jakości produktów z jego wyłącznym przedstawicielem handlowym w Szwajcarii. Zachowane zostaną nie tylko wszystkie miejsca pracy – pod kierownictwem nowego dyrektora tendencja wzrostowa ma być konsekwentnie kontynuowana w nadchodzących latach.

Od 16.08.2013 roku ABUS Security-Center jest nowym właścicielem szwajcarskiej firmy TRIGRESS Security w Baar. Przejęcie jest efektem coraz intensywniejszej współpracy firmy ABUS Security-Center i jej wieloletniego wyłącznego dystrybutora. Od 12 lat obie firmy łączy owocny układ partnerski. Wszyscy pracownicy firmy TRIGRESS Security pozostają. Dzięki temu partnerzy TRIGRESS Security będą nadal mogli kontaktować się z tymi samymi osobami, korzystając równocześnie z bezpośredniego dostępu do innowacyjnych produktów firmy ABUS Security-Center. Zaliczają się do nich instalacje alarmowe, systemy monitoringu wideo, domofony oraz sygnalizatory zagrożeń, a także oferowane w sprzedaży detalicznej produkty do samodzielnej instalacji przez użytkowników końcowych. Produkty marki ABUS Security-Center są oczywiście spójne koncepcyjnie: Kompleksowe rozwiązanie składa się z komponentów mechanicznych, elektronicznych, urządzeń alarmowych i do monitoringu wideo. Za przykład może posłużyć tu bezprzewodowa instalacja alarmowa Secvest 2WAY z mechatronicznymi czujnikami, które przy próbie wyważenia okna lub drzwi stawiają intruzowi opór rzędu ponad 1 tony i jednocześnie uruchamiają alarm.

Warunki do dalszego rozwoju szwajcarskiej marki zostały stworzone: „Przejęcie TRIGRESS Security umacnia naszą pozycję na szwajcarskim rynku”, wyjaśnia Benjamin Pflaum, dyrektor firmy ABUS Security-Center GmbH. „Szwajcaria wyjątkowo ceni sobie niezawodne, kompleksowe rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa w eleganckiej oprawie”, mówi Pflaum. Aby pogłębić ścisłą współprace partnerską z profesjonalistami z branży bezpieczeństwa oraz specjalistycznymi sklepami zostaną stworzone wyraźnie zróżnicowane segmenty produktów: „W ramach kooperacji z punktami sprzedaży detalicznej oraz specjalistycznymi sklepami będziemy oferować na tamtejszym rynku dwa niezależne segmenty produktów, które są dokładnie dobrane do potrzeb specjalistów w branży bezpieczeństwa i będą stopniowo poszerzane w ciągu najbliższych lat”, wyjaśnia nową strategię produktów Pflaum.

ABUS Security-Center jest producentem innowacyjnych instalacji alarmowych, systemów monitoringu wideo, domofonów i sygnalizatorów zagrożeń. Będąc częścią grupy ABUS, przedsiębiorstwo specjalizuje się zarówno w typowych dla branży rozwiązaniach, jak również w produktach dostosowanych do potrzeb użytkowników prywatnych. Na pierwszym planie działalności znajduje się opracowywanie wyjątkowo przyjaznych dla użytkownika i kompleksowych produktów w sektorze bezpieczeństwa: Połączenie mechaniki, elektroniki, systemów alarmowych i wideo w kompleksowe rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa. ABUS Security-Center z siedzibą w regionie Augsburg posiada swoje zakłady produkcyjne, badawcze i projektowe także Kilonii oraz Taipeh. Zakorzenione w Europie przedsiębiorstwo ma swoje filie na całym świecie. Firma ABUS została wyróżniona nagrodą Plus X Award w kategorii „Elektrotechniki oraz technologii medialnej”Elektro, otrzymując tytuł „Most innovative Brand 2013”.

Warto obejrzeć profesjonalne rozwiązania elektroniczne w zakresie bezpieczeństwa marki ABUS na targach Sicherheit 2013 w Zurychu (12-15 listopada). Na stoisku 130 w hali 4 zespół z TRIGRESS z radością powita odwiedzających.